Kirjailija Joona Keskitalo
Kansi Mika Tuominen
Genret Dekkarit ja jännitys Kotimainen kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523767829
Ilmestymispäivä 11.11.2024
Sidosasu Kirja,Sidottu
Kirjastoluokka 84.2

Suo, joka upposi

Revonlahti, lopullinen tauko elämästä.

Joona Keskitalon Takamailla-trillerisarjan toinen osa matkaa jälleen sinne, missä suomalainen mielenmaisema kukoistaa jääräpäisimmillään. Suo, joka upposi on kertomus kahdesta huoltoasemasta ja kuudesta ruumiista Pohjois-Pohjanmaata halkovan pikitien varrella.

Lehtoset ovat kokoontuneet kotikylänsä ainoan huoltoaseman omistajina odottelemaan tietoa siitä, saako kilpaileva Kasken suku kunnalta luvan uudelle huoltoasemalle. 17-vuotias Maria olisi mieluummin kuollut kuin viettämässä iltaa kotonaan. Kun hän vihdoin pääsee livahtamaan kylätielle, se tuo hänen eteensä Volvo Amazonin ja kielletyn hedelmän, Teemu Kasken. Seuraavana aamuna Maria muistaa auton takapenkin, Teemun ja isän raivon. Alkoholin maun. Mutta ei sitä, miksi hän on yltä päältä veressä.

Vuosien takaiset tapahtumat heräävät kummittelemaan Maria Lehtosen palattua vankilasta kotiseudulleen Revonlahteen. Kyläläiset eivät juhli isänmurhaajan kotiinpaluuta, ja kun läheiseltä suolta alkaa löytyä uusia ruumiita, Marian on pakko yrittää vielä kerran selvittää, mitä todella tapahtui.

Joona Keskitalon Takamailla-trillerisarjassa paikalliset yhteisöt eri puolilla Suomea setvivät rikoksia omin voimin ja kyseenalaisin keinoin, ja jokainen kirja on itsenäinen kertomus omine jäljittelemättömine hahmoineen.

Cover