Kirjailija Kate Morton
Suomentaja Hilkka Pekkanen
Kansi Eevaliina Rusanen
Alkuteos The Secret Keeper
Kieli suomi
Genret Lukuromaanit ja viihde Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522793379
Ilmestymispäivä 01.09.2016
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä 672
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 84.2

Salaisuuden kantaja

"Morton kirjoittaa kiinnostavaa viihdettä. Jos pidät Downton Abbey -tv-sarjasta, viihdyt myös Mortonin luomissa kartanoissa." Kotiliesi teoksesta Kaukaiset hetket

Helteisenä kesäpäivänä Suffolkissa vuonna 1961 muu perhe nauttii piknikistä puron rannalla, mutta 16-vuotias Laurel pujahtaa puumajaan haaveilemaan. Ennen idyllisen iltapäivän päättymistä hän joutuu kuitenkin todistamaan järkyttävää rikosta, jonka näkeminen muuttaa kaiken, mitä hän on siihen asti tiennyt perheestään ja erityisesti rakastavasta äidistään Dorothysta.

Vuonna 2011, viisikymmentä vuotta myöhemmin, Laurel on suosittu näyttelijä. Hän suunnittelee huonokuntoisen äitinsä 90-vuotissyntymäpäiviä, mutta palaa mielessään yhä uudelleen tuohon kesäiseen iltapäivään, jonka jälkeen mikään ei enää ollut niin kuin ennen. Laurel ymmärtää, että viimeiset hetket selvittää Dorothyn menneisyyttä alkavat olla käsillä.

Salaisuuden kantaja vie lukijan nykypäivästä 1960-luvulle ja aina vuoteen 1930 asti. Kolmen toisilleen tuntemattoman ihmisen kohtalot kietoutuvat sattumalta yhteen sodan ajan Lontoossa tavalla, jolla on kauaskantoiset seuraukset.

Cover