Suomentaja Tarmo Haarala
Alkuteos The Holy Blood and the Holy Grail
Kieli Suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789525635218
Ilmestymispäivä 09.02.2006
Sidosasu Kirja Pokkari
Sivumäärä 576
Kirjastoluokka T99.1

Pyhä veri, pyhä Graal

Pyhä veri, pyhä Graal on kirja, joka antoi virikkeitä Da Vinci -koodin tekijälle.

Pyhä veri, pyhä Graal ilmestyi alun perin Isossa-Britanniassa vuonna 1982. Se nousi heti myyntitilastojen kärkeen ja synnytti kiivaan kansainvälisen keskustelun. Kirjan johtopäätökset, sekä tässä päivitetyssä versiossa esitetyt uudet asiakirjatodisteet, ovat vakuuttavia ja monien mielestä hämmästyttäviä – jopa vaarallisia. Mitä mieltä sitten itse oletkin kirjan väittämistä, teos on niin mukaansatempaava, että sitä on vaikea laskea käsistään.

Pyhä veri, pyhä Graal on antanut muun muassa Dan Brownille virikkeitä Da Vinci -koodi -romaanin kirjoittamiseen. Kirjailijoiden kymmenvuotinen pyhän Graalin metsästys johdatti heidät Ranskaan, jossa kiehtova tarina politiikasta ja uskosta sai alkunsa. Pyhä veri, pyhä Graal on jännittävä kuin trilleri. Se on kertomus
temppeliritareista, salaisesta Siionin veljeskunnasta ja sen pyrkimyksistä nostaa Merovingien perilliset takaisin poliittiseen valtaan. Kirjan kirjoittajien mukaan tutkimus soittaa, ettei Jeesus kuollutkaan ristillä, vaan meni naimisiin ja sai perillisiä, joiden suonissa virtaa tänäkin päivänä Jeesuksen veri.

Lisää kirjailijalta