Kirjailija Carl Honoré
Suomentaja Tiina Sjelvgren
Alkuteos Under pressure
Kieli Suomi
Genret Tietokirjat
ISBN 9789525637083
Ilmestymispäivä 22.03.2010
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä 318

Perhe paineessa?

Manifesti riittävän vanhemmuuden puolesta

Kaikkialle tunkeutuva suorituskeskeisyys on vallannut lapsuudenkin. Lapset eivät stressaa ja pyri huipputehokkuuteen luonnostaan, vaan me aikuiset saamme sen aikaan. Olisiko aika hidastaa ja antaa lasten olla lapsia?

Nykyään monet vanhemmat haluavat niin kovasti onnistua kasvattajina, että täydellisyyteen pyrkiminen menee liian pitkälle. Carl Honoré nimittää ilmiötä hypervanhemmuudeksi.

Pienten lasten vanhemmat ovat keskimäärin iäkkäämpiä kuin ennen, ja he ovat ehtineet opiskella, siirtyä työelämään ja hankkia omaisuutta. Kun elämä on muuten hallinnassa, syntyy helposti kuvitelma, että myös lapsiin voi suhtautua suunnitelmallisesti ja tavoitehakuisesti. Paineen alla ovat sekä vanhemmat että lapset.

Perhe paineessa? ei ole kasvatusopas, eikä sen tarkoitus ole syyllistää vanhempia. Se herättää kysymyksen siitä, miten voimme olla parempia vanhempia lapsillemme. Siksi se on kiinnostavaa luettavaa kaikille, mutta erityisesti pienten lasten vanhemmille sekä opettajille ja muille kasvatustyötä tekeville. Kirjaa tehdessään Carl Honoré perehtyi vanhemmuuteen eri puolilla maailmaa ja haastatteli lukuisia asiantuntijoita, lapsia ja vanhempia.

Lisää kirjailijalta

Kirja Sidottu
Kirja Pokkari