Kirjailija Björn Weckström
Suomentaja Saija Saarela
Kansi Jarkko Hyppönen
Alkuteos Mitt liv som Björn
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522796066
Ilmestymispäivä 06.09.2018
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 256
Koko (mm x mm) 159 x 232
Kirjastoluokka 99.1

Myyttien muotoilija

Taiteilijan omaelämäkerta

Monipuolisen taiteilijan muotokuva, jossa Björn Weckström tarkastelee omaa matkaansa avoimesti ja lempeällä katseella.

Kuvanveistäjä ja korumuotoilija Björn Weckströmin jo yli 60 vuotta jatkunut ura hakee vertaistaan: yli 1500 uniikkia korua, veistosta ja maalausta, kymmeniä näyttelyitä ja luentoja ympäri maailmaa. Miten hänestä tuli yksi kansainvälisesti menestyneimpiä taiteilijoitamme, jonka käsissä niin kulta, hopea, pronssi, marmori, lasi kuin akryylikin ovat saaneet upeat, veistokselliset muotonsa?

Omaelämäkerrassaan Björn Weckström kertoo teostensa synnystä ja niiden vastaanotosta sekä uransa kiinnostavista käänteistä. Hän on ollut taiteilijana oman tiensä kulkija, jonka teokset ovat usein olleet aikaansa edellä. Suurelle yleisölle tutuimpia lienevät kultaiset Lapponia-korut ja Star Wars -elokuvassa prinsessa Leian kaulassa nähty hopeinen Planetaariset laaksot. Täysin toista kokoluokkaa edustavat suurikokoiset ihmistä kuvaavat pronssiveistokset, joista monet ovat syntyneet antiikin myyttien innoittamana hänen Italian studiossaan.

Björn Weckström muistelee myös työtovereitaan ja ystäviään, joihin lukeutuvat muun muassa Kaj Frank, Tapio Wirkkala, Aulis Blomstedt, Tove Jansson, Christer Kihlman, Okko Kamu ja Aulis Sallinen. Oman erityisen paikkansa tarinassa saavat jo pienenä poikana syntynyt rakkaus purjehtimiseen sekä hänen elämänsä naiset.

Cover

Lisää kirjailijalta