Suomentaja Marjakaisa Matthiasson
Kansi Anne Kaikkonen
Alkuteos Leitin að svarta víkingnum
Kieli suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522795960
Ilmestymispäivä 09.04.2019
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä n. 450
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 93

Musta viikinki

Unohdetun viikingin raaka ja runollinen tarina

Saaga alkaa Rogalandissa Norjassa vuonna 846. Kuninkaalle syntyy poika, Geirmund, joka on monella tapaa erityinen. Hänestä kasvaa isona ”Musta viikinki”, Islannin mahtavin hallitsija.

Geirmund Heljarskinn oli tumma ja mongolialaisia piirteitä omaava mies. Häntä kutsuttiin toisaalta mustaksi ja rumaksi, toisaalta jaloimmaksi kaikista Islannin asuttajista. Hän hankki suunnattoman omaisuuden metsästämällä miehineen mursuja ja omisti satoja orjia, jotka olivat kristittyjä Skotlannista ja Irlannista. Mutta saavutuksistaan ja maineestaan huolimatta hänestä ei ole omaa saagaa toisin kuin monesta muusta tuon ajan viikinkipäälliköstä.

Nykyään, 1100 vuotta myöhemmin Islannissa elää edelleen Geirmundin sukua, muun muassa maailmankuulu laulaja Björk. Sukuun kuuluu myös kirjailija Bergsveinn Birgisson, joka yrittää löytää vastauksen siihen, millaista Geirmundin elämä oli ja miksei häntä haluttu kuoleman jälkeen enää muistella. Apuna Birgissonilla ovat vanhat asiakirjat, moderni genetiikka ja eri puolilta maailmaa kootut tiedonjyvät.

Cover

Lisää kirjailijalta