Kirjailija Ann Rosman
Suomentaja Anu Koivunen
Kansi Nic Oxby
Alkuteos Fyrmästarens dotter / Själakistan
Kieli suomi
Genret Rikos ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522795571
Ilmestymispäivä 01.05.2018
Sidosasu Kirja Pokkari
Sivumäärä 787
Koko (mm x mm) 110 x 178
Kirjastoluokka T84.2

Majakkamestarin tytär / Noitavasara

Ann Rosmanin kirjat Majakkamestarin tytär ja Noitavasara aloittavat rikostutkija Karin Adlerista kertovan dekkarisarjan. Bohuslänin saaristoon sijoittuvat kirjat lumoavat purjehduksen, meren ja majakoiden ystävät elävällä kuvauksellaan; lukija voi lähes tuntea suolaiset pärskeet kasvoillaan.

Majakkamestarin tytär

Pienellä saarella Marstrandin ulkopuolella rakennetaan uutta kokouskeskusta. Vanhoja rakennuksia kunnostetaan, ja 1868 rakennettu majakka palautetaan korjattuna alkuperäiselle paikalleen. Majakanvartijoiden asunnon kellaria remontoidessaan rakennusmiehet kohtaavat järkyttävän näyn: umpeen muuratusta huoneesta löytyy miehen ruumis. Karin Adler Göteborgin rikospoliisista saa jutun tutkittavakseen, ja pian hän saa selville, että ihmeen hyvin säilynyt ruumis on ollut piilossa nelisenkymmentä vuotta. Sitten edessä onkin umpikuja. Karinin ainoat johtolangat ovat lista vuosikymmeniä sitten kadonneista ihmisistä ja vihkisormus. Tilannetta ei helpota se, että Karinin ihmissuhteet ovat pahasti solmussa niin työpaikalla kuin kotonakin.

Noitavasara

Retkellä olevat koululaiset järkyttyvät pahanpäiväisesti löytäessään metsästä päättömän naisen ruumiin, joka on puettu keskiaikaisiin vaatteisiin. Pihaansa hoitava rouva Wilson kauhistuu, kun puutarhasta löytyy ihmisen pää. Ruumis ja pää eivät kuulu yhteen, ja rikostutkija Karin Adler on ymmällään. Pian löytyy toinen surmattu nainen, ja sitten kolmas. Tappaja tuntuu imitoivan 1600-luvun noitaoikeudenkäynneissä langetettuja rangaistuksia, ja keskiaikaan sijoittuvien roolipelien harrastajat herättävät tutkimusryhmän epäilykset. 

Cover