Kirjailija Joseph Gelinek
Suomentaja Terttu Virta
Alkuteos La décima sinfonía
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525635850
Ilmestymispäivä 28.09.2010
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 397
Koko (mm x mm) 147 x 216
Kirjastoluokka 84.2

Kymmenes sinfonia

Kymmenes sinfonia on salanimellä kirjoittavan espanjalaisen musiikkitieteilijän esikoisteos, ja se synnytti valtavan kohun jo ennen ilmestymistään.

Nuori musiikkitieteen lehtori Daniel Paniagua saa esimieheltään lipun ainutkertaiseen konserttiin: arvostettu englantilainen kapellimestari ja Beethoven-asiantuntija Roland Thomas esittää Madridissa tarkoin valitulle yleisölle rekonstruktionsa Beethovenin myyttisestä kymmenennestä sinfoniasta. Daniel lähtee konsertista ihastuneena mutta hämmentyneenä; musiikki todellakin oli kuin itse Beethovenin säveltämää. Kaikkia esitys ei kuitenkaan näytä miellyttäneen, sillä Thomas katoaa ja löytyy pian raa'alla tavalla surmattuna.

Danielin on saatava tietää, mistä konsertissa esitetty sävellys on peräisin, ja hän ryhtyy selvittelemään teoksen taustoja. Hän yhdistää voimansa Thomasin murhaa tutkivan komisario Aguilarin kanssa, ja heitä avustaa myös peloton nuori tuomari Susana Rodríquez Lanchas. He ajautuvat mukaan kiihkeätempoiseen seikkailuun, joka on täynnä hengenvaarallisia käänteitä ja yllättäviä kohtaamisia. Arvoituksellista sävellystä ympäröi tiheä vaarojen verkko, jossa vaanii häikäilemättömiä, vaikutusvaltaisia miehiä ja naisia.

Mitä merkitsee Thomasin ruumiiseen tatuoitu numerosarja? Entä tietääkö kukaan, mitä tapahtui Wienissä vuonna 1826, kun Beethoven tapasi espanjalaisen ratsastuskoulun johtajan tyttären?

Cover

Ei muita julkaisuja kirjailijalta