Kirjailija Alan Bradley
Suomentaja Maija Heikinheimo
Kansi Satu Kontinen
Alkuteos The dead in their vaulted arches
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522793478
Ilmestymispäivä 16.05.2017
Sidosasu Kirja,Flex
Sarja Flavia de Luce 6
Sivumäärä 365
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 84.2

Kuolleet linnut eivät laula

Salaisuuksia ja fasaanipaistileipiä

Alan Bradleyn dekkarisarjan kuudennessa osassa tappajan ajojahti ja suvun salaisuudet johdattavat 11-vuotiaan harrastelijasalapoliisi Flavia de Lucen kauas yläilmoihin asti.

Aurinkoisena huhtikuun aamuna vuonna 1951 yksitoistavuotias kemisti ja harrastelijasalapoliisi Flavia de Luce on perheensä kanssa rautatieasemalla odottamassa vuosia sitten kadonneen äitinsä Harrietin paluuta. Mutta juuri kun juna on saapumassa piskuiseen Bishop's Laceyn kylään, Flavian luo tulee pitkä muukalainen, joka kuiskaa kryptisen viestin hänen korvaansa. Vain hetkeä myöhemmin mies heittää henkensä, kun joku asemalle kerääntyneestä väkijoukosta työntää hänet junan alle. Kuka mies oli, mitä hänen sanansa tarkoittivat ja miksi hän halusi kertoa ne juuri Flavialle?

Kotona Buckshawissa, de Lucen suvun kovaa vauhtia rapistuvassa kartanossa, Flavia saa taas laittaa kaikki etsivänkykynsä testiin. Ullakolta löytyvä vanha filminauha lennättää hänet kohti uusia johtolankoja, joita seuraamalla Flavia saa lopulta selville de Lucen klaanin tarkimmin varjellut salaisuudet. Kuka olisi arvannut, että niihin kytkeytyy itse Winston Churchill!

Tappajan ajojahti ja suvun salaisuudet johdattavat Flavian aina kauas yläilmoihin asti Harrietin vanhalla lentokoneella. Mutta miten pitkälle Flavian siivet tällä kertaa kantavat?

Cover

Lisää kirjailijalta