Kirjailija Elina Annola
Kansi Satu Kontinen
Genret Kotimainen kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523763548
Ilmestymispäivä 04.10.2022
Sidosasu Kirja,Sidottu
Kirjastoluokka 84.2

Kaikki lokakuun taivaat

Mitä kaikkea pahaa voi saada aikaan olemalla erityisen hyvä.

Elina Annolan Kaikki lokakuun taivaat -romaanissa alakoulun opettaja on valmis tekemään oppilaiden eteen kaikkensa, vaikka väkisin.

Opettaja Kaisu Hännisen luokassa riittää työtä. On etsittävä yhteistä ohjelmaa, viestittävä loukkaamatta ketään ja osallistettava kaikki, soviteltava riidat ja saatava oppilaat oppimaan uusimpien innovaatioiden mukaisesti. Hänen vastuullaan ovat lapset, joiden vanhemmat ovat katoamassa somemaailmaan, lapset, joiden vanhemmat eivät ymmärrä suomea, ja lapset, joiden vanhemmat suorittavat vanhemmuuttaan uupumuksen partaalla. Mutta Kaisu pitää langat käsissään.

Silti kaikki voi mennä toisin kuin oli tarkoitus. Kun vanhemmat ajautuvat keskenään ristiriitaan, kaikki syyttävät opettajaa. Vaikka Kaisu on omistanut koko elämänsä työlleen, hyvät pyrkimykset tuntuvat valuvan hukkaan ja työyhteisökin vaikuttaa kääntyneen häntä vastaan.

Elina Annolan toinen romaani kuvaa psykologisen tarkkanäköisesti yhteisöllisyyden ja kohtaamisen vaikeutta modernin pirstaloituneessa ja moniäänisessä yhteiskunnassamme. Kun kaikki puhuvat toistensa ohi eikä yhteyttä synny, hyvätkin tarkoitusperät voivat vääntyä vahingollisiksi teoiksi.

Cover