Kirjailija Anders C. Krogh
Suomentaja Sanna Manninen
Alkuteos Med jaguarens kraft : en reise i det ukjente Amazonas
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789525635775
Ilmestymispäivä 01.01.2009
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 367
Koko (mm x mm) 148 x 215
Kirjastoluokka 48.383

Jaguaarin voima

vuosi Amazonian sademetsässä

Jaguaarin voima on ainutlaatuinen kuvaus pienen perulaisen luonnonkansan elämästä ja kulttuurista sekä jännittävä kertomus nuoren skandinaavin uskomattomasta seikkailusta. Kirjassa on laaja värikuvaliite.

Vaikeakulkuinen sademetsäalue Perun ja Brasilian rajalla on yksi maailman eristyneimmistä seuduista. Seudulla asuu useita alkuperäiskansoja, jotka ovat yhteydessä ulkomaailmaan vain harvoin, jos lainkaan.

Norjalainen Anders C. Krogh haaveili jo lapsena matkasta sademetsään. Hän halusi elää luonnon ehdoilla, kaukana länsimaisesta kulutuskulttuurista. 23-vuotiaana hän osti ainoastaan menolipun Peruun, ja hänen mahdottomalta tuntuva unelmansa toteutui: pieni matses-intiaaniheimo hyväksyi hänet joukkoonsa. Krogh asui heimon luona kokonaisen vuoden. Pieni yhteisö jakoi hänen kanssaan arkensa ja juhlansa, ilonsa ja surunsa, ja opetti hänelle kieltään, metsästystekniikoitaan ja rituaalejaan.

Krogh oli heimon luona onnellinen ja aikoi jäädä sinne loppuiäkseen. Hän kuitenkin joutui huomaamaan, että heimon tulevaisuus oli uhattuna. Krogh ymmärsi, että heimon luona asuessaan hän ei pysty juurikaan vaikuttamaan tilanteeseen, joten hän palasi Norjaan ja alkoi etsiä mahdollisuuksia työskennellä sademetsien ja niiden asukkaiden hyväksi. Norjassa Krogh kirjoitti kokemuksistaan kirjan.

Cover

Ei muita julkaisuja kirjailijalta