Kirjailija Ildefonso Falcones
Suomentaja Satu Ekman,Taina Helkamo
Alkuteos La mano de Fátima
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525637021
Ilmestymispäivä 05.10.2010
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sarja Historiallinen Espanja
Sivumäärä 1022
Koko (mm x mm) 148 x 216
Kirjastoluokka 84.2

Fatiman käsi

Historiallinen seikkailuromaani vailla vertaa

Ildefonso Falconesin värikkäiden henkilöhahmojen täyttämä Fatiman käsi valloittaa historiallisten romaanien ystävät: se tarjoaa hengästyttäviä seikkailuja, intohimoista rakkautta, valtataisteluja, petoksia ja sukudraamaa.

Granada, 1568. Islaminuskoiset maurit nousevat kapinaan heitä sortaneita ja nöyryyttäneitä kristittyjä vastaan. Sierra Nevadan rinteillä virtaa veri, ja viikkojen kuluessa taistelut maurien ja kuningas Filip II:n sotajoukkojen välillä kiihtyvät. Viikot muuttuvat kuukausiksi ja kuukaudet vuosiksi, mutta lopulta kapinalliset joutuvat taipumaan ylivoiman edessä ja kymmenien tuhansien maurien yhteisö karkotetaan Granadasta.

Yksi kapinallisista on nuori Hernando, poikkeuksellisen taitava muulien käsittelijä, jolle itse maurien kuningas on antanut tehtäväksi huolehtia kapinallisten ryöstelemien aarteiden kuljetuksesta. Muut maurit karttavat Hernandoa, koska hän on vain puoliksi muslimi. Hernandon kohtalo on elää iäti kahden uskonnon välissä, ja hänen on vaikea löytää paikkaansa yhteisössä.

Kapinan kuohuessa kiivaimmillaan Hernando löytää vihdoin kiinnekohdan elämäänsä. Se on tummasilmäinen Fatima, nuori leskiäiti, jonka rinnalla hän tuntee viimeinkin olevansa kokonainen. Fatiman kauneus on kuitenkin lumonnut myös Hernandon isäpuolen, ja tämä on valmis äärimmäisiin tekoihin pitääkseen nuoret erossa toisistaan.

Kahden kulttuurin välissä painiskelevan Hernandon kertomus kietoutuu tiiviisti Espanjan maurivähemmistön traagiseen kohtaloon, jota Ildefonso Falcones kuvaa Meren katedraalista tutulla historiallisella tarkkuudella.

Cover