Kirjailija Laurent Gaudé
Suomentaja Lotta Toivanen
Alkuteos Eldorado
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525635324
Ilmestymispäivä 29.08.2013
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 252
Koko (mm x mm) 137 x 205
Kirjastoluokka 84.2

Eldorado

Ainutlaatuinen kertomus ihmisistä, jotka uskovat unelmaansa ja vaarantavat henkensä etsiessään elämälleen uutta suuntaa.

Afrikasta katsoen Eurooppa näyttää unelmien Eldoradolta. Moni haaveilee onnellisesta tulevaisuudesta ja paremmasta elämästä, ja sen uskotaan löytyvän pohjoisesta.

Myös nuori sudanilaismies Sulayman on lähdössä pitkälle ja epätoivoiselle matkalle Eurooppaan. Hän pyrkii ensin Libyan kautta Italiaan, mutta yritys epäonnistuu. Sen jälkeen hän suuntaa Marokon kautta kohti Espanjalle kuuluvaa Ceutaa, joka on yksi Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten kauttakulkupaikoista. Muuttuisiko elämä paremmaksi, jos Sulayman onnistuisi pääsemään rajan yli?

Toisaalla italialainen Salvatore Piracci tekee työtään, jota on tehnyt jo parikymmentä vuotta: vahtii, että afrikkalaiset laittomat maahanmuuttajat eivät pääse nousemaan maihin Italian rannikolla. Eräänä päivänä hänen kotiinsa ilmaantuu pakolaisnainen hänen menneisyydestään, ja Salvatore joutuu suurten kysymysten äärelle. Mikä tarkoitus hänen työllään on? Mitä on oikeudenmukaisuus?

Cover

Lisää kirjailijalta