Kirjailija Sara Gruen
Suomentaja Laura Jänisniemi
Alkuteos Ape house
Genret Lukuromaanit ja viihde Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525635386
Ilmestymispäivä 27.09.2011
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 330
Koko (mm x mm) 145 x 215
Kirjastoluokka 84.2

Apinatalo

Apinatalo on viihdyttävää luettavaa, mutta lisäksi se avaa lukijalle eläinten maailman tavalla, johon vain harvat romaanit pystyvät. Sara Gruen on vakuuttava kertoja, joka saa meidät katsomaan itseämme aivan uusin silmin.

Tutkija Isabel Duncan työskentelee Suurten ihmisapinoiden kielilaboratoriossa. Hän tutkii siellä bonoboapinoiden käyttäytymistä ja kommunikointia. Bonobot ovat ihmisapinoita, jotka ovat ihmisen lähisukulaisia: ihmisen ja bonobon DNA on noin 98-prosenttisesti sama. Isabelilla on rankka perhetausta, ja hän tuntee monesti olonsa kotoisammaksi bonobojen kuin ihmisten seurassa. Kirjan tapahtumat käynnistyvät dramaattisesti, kun tutkimuskeskukseen tehdään pommi-isku. Isabel loukkaantuu räjähdyksessä pahoin, ja bonobot pääsevät vapaaksi.

Apinat ovat hetken aikaa teillä tietymättömillä, mutta tuota pikaa niiden olinpaikka selviää: tiedotusvälineissä aletaan lanseerata aivan uudenlaista tosi-tv-ohjelmaa, jossa esiintyy ainoastaan bonoboja. Pian katsojat liimautuvat ruudun ääreen tuijottamaan, kun bonobot tilaavat itselleen netin kautta ruokaa, harrastavat ylenpalttisesti seksiä ja pyytävät Isabelia hakemaan ne pois vankeudesta. Isabelin täytyy nyt karistaa epäsosiaalisuutensa ja etsiä ihmisliittolaisia, jotta saisi pelastettua bonobot niille epäluonnollisesta ympäristöstä.

Cover

Lisää kirjailijalta