Kirjailija Chufo Lloréns
Suomentaja Satu Ekman
Alkuteos Te daré la tierra
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525635720
Ilmestymispäivä 12.04.2011
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 840
Koko (mm x mm) 150 x 215
Kirjastoluokka 84.2

Annan sinulle maan

Annan sinulle maan on voimakas kuvaus 1000-luvun Barcelonasta. Se yhdistää hämmästyttävän elävästi historian, faktoille uskollisen kuvauksen ja vetävän romaanikerronnan. Todellista hekkua historiallisen romaanien ystäville!

On vuosi 1052. Köyhä maalaispoika Martí Barbany saapuu Barcelonaan lunastamaan isänsä jättämää perintöä. Suuren rahasumman lisäksi Martí saa tehtävän: sotilaana työskennellyt isä haluaa, että poika käyttää osan rahoista niiden ihmisten hyväksi, joita isä on eläessään vahingoittanut. Martí tekee työtä käskettyä, mutta löytää samalla itsestään todellisen liikemiehen.

Voimiaan säästelemättä hän kasvattaa omaisuuttaan, ja hänestä tulee tunnettu laivanvarustaja, jonka vaikutusvalta ulottuu pitkälle Välimeren tuolle puolen. Martín menestystä kuitenkin varjostaa hänen isäpuolensa Bernat, joka on pakkomielteisesti rakastunut Martín sydämen valittuun Laiaan ja on valmis tekemään kaikkensa pitääkseen nuorenparin erossa toisistaan.

Martín tarinan rinnalla kulkee kuvaus Barcelonan hallitsijoiden juonitteluista ja valtataisteluista. Pääosassa on tuittupäinen kreivi Ramón Berenguer I ja hänen intohimoinen rakkaussuhteensa toisen mahtimiehen vaimoon. Kreivin kevytkenkäinen käytös synnyttää suoranaisen myrskyn ja ajaa kaupungin sodan partaalle. Tarinan toinen keskushahmo, kreivin vaikutusvaltainen isoäiti Ermesenda rauhoittelee tilannetta parhaansa mukaan, mutta uutinen kreivin sopimattomasta suhteesta on kiirinyt Roomaan asti ja närkästyttänyt itse paavin.

Annan sinulle maan on neljän vuoden tutkimustyön tulos. Martí Barbanyn hahmon taustalla on oikea historiallinen henkilö, 1000-luvulla elänyt liikemies Richard Guillem, jota kirjailija Chufo Lloréns kutsuu Barcelonan ensimmäiseksi kapitalistiksi. Myös kreivi Ramón Berenguer I:n tarina pohjautuu tositapahtumiin ja aitoihin historiallisiin henkilöihin. Lloréns on kiinnittänyt erityistä huomiota siihen, että historiankirjoissa niin monesti syrjään pyyhkäistyt naiset saavat teoksessa ansaitsemansa roolin, ja kirjassa onkin monia voimakkaita, unohtumattomia naishahmoja.

Cover

Ei muita julkaisuja kirjailijalta