Kiihkeän koukuttava romaani sukeltaa salaisuuksiin Toscanan auringon alla

Englantilaisen Rebecca Jamesin romaani Hiljainen lähde on auringon lämmön ja sitruunapuiden tuoksun maustama kertomus rakkaudesta, valheista, pakkomielteestä ja petoksesta. Tarina saa pahaenteisiä sävyjä menneisyyden kolmiodraamasta, joka luo varjonsa tapahtumiin toscanalaisessa huvilassa.

Lucy Whittaker on kolhiintunut sydänjuuriaan myöten. Lontoossa hänelle ei ole enää mitään, ja jos media saa tietää, mitä tapahtui, Lucysta tulee maan vihatuin nainen. Ainut vaihtoehto on lähteä pois Englannista.

Lucyn pakopaikka tarjoutuu ilmoituksen kautta, jossa haetaan kodinhoitajaa syrjäiseen huvilaan Toscanaan. Sieltä kukaan ei osaa etsiä häntä, eikä hänellä ole edes aikaa miettiä Lontoon tapahtumia, kun huvilan omistava erakoitunut amerikkalaisnainen Vivien pitää Lucyn kiireisenä. Kesän aikana Lucylle alkaa hahmottua salaperäisen Vivienin synkkä menneisyys, joka on kätketty syvälle rapistuvan talon uumeniin, paikkoihin, joihin Lucylla ei ole lupaa mennä.

”Kiihkeä, klaustrofobinen ja erinomaisesti kirjoitettu tarina (…) vie Rebeccan ja Jane Eyren viitoittamalle tielle. Uskomattomat juonenkäänteet pakottavat kääntämään sivua.” – Daily Mail

”Tämä goottilaistyylinen rakkaustarina on tunnelmallinen ja ah niin ahmittavaa luettavaa.” – The Sun

Rebecca James (s. 1983) työskenteli kustannusalalla, kunnes siirtyi täyspäiväiseksi kirjailijaksi. Hän on julkaissut ensimmäiset seitsemän romaaniaan nimellä Victoria Fox. James asuu miehensä ja kahden tyttärensä kanssa Bristolissa.

Rebecca James: Hiljainen lähde
Alkuteos Silent Fountain | Suomentanut Outi Järvinen
415 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 12.6.2018