Kesän kovimmat uutuuskirjat

Kesä- ja heinäkuun uutuuskirjamme tarjoavat muun muassa jännitystä, ihmissuhdekiemuroita ja visaista aivojumppaa. Mihin kirjaan sinä tarttuisit ensimmäisenä?

Kesäkuun kirjat

Viehättävä pikkukylä Three Pines Quebecin kaupungin lähellä heräilee kiitospäivän aamuun. Kun kaikkien rakastama, eläkkeellä oleva opettaja Jane Neal löydetään metsästä kuolleena, on kyläläisillä vaikeuksia uskoa tapahtunutta todeksi. Rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen kutsutaan tutkimaan tapausta. Tarkkanäköinen ja harkitseva Gamache aistii, että jotain synkkää piileskelee kylän sievien julkisivujen takana.

Louise Pennyn Kuolema kiitospäivänä (suom. Raimo Salminen) on herkullisen Three Pines -dekkarisarjan ensimmäinen osa. Sarjan toinen osa Kylmän kosketus ilmestyy syyskuussa ja kolmas osa Kuukausista julmin huhtikuussa 2020.

Lue lisää kirjasta >>

Katastrofialtista lapsiperheen arkea pyörittävä Alina on teatteriohjaaja. Intohimoinen ja työtön teatteriohjaaja, joka hakee sinnikkäästi apurahoja ja ohjaustöitä. Sitä mukaa kuin hylkäävien vastausten kasa kasvaa, Alinan itsetunto ja ammatti-identiteetti kutistuvat. Oman mausteensa soppaan tuovat äitiyden ja taiteilijuuden yhdistämisen haasteet: hiekkalaatikolla on vaikea verkostoitua teatterinjohtajien kanssa. Elina Kilkun Täydellinen näytelmä aloittaa Alinasta kertovan, kirpeällä komiikalla maustetun trilogian.

Lue lisää kirjasta >>

Henri Skinner kiirehtii tapaamiseen Lontoon iltapäiväruuhkassa, mutta joutuu onnettomuuteen ja vaipuu koomaan. Henriä odottaa saapuvaksi hänen kolmetoistavuotias poikansa Sam, joka on lähettänyt isälleen pyynnön: ”Rakas isä, me emme tunne toisiamme, mutta minun mielestäni meidän pitäisi viimein tutustua.”

Nina Georgen Uniin eksyneet (suom. Sanna van Leeuwen) on viisas, koskettava ja maaginen tarina rakkaudesta. Se herättää pohtimaan elämää tukahduttavia pelkoja ja rohkaisee sovintoon oman menneisyyden kanssa, jotta tulevaisuus olisi mahdollinen.

Lue lisää kirjasta >>

Oletko yhtä nokkela kuin Sherlock Holmes? Lähde tohtori Watsonin mukaan Sherlock Holmesin tarinoiden maailmaan ja testaa, pärjäätkö kaikkien aikojen parhaalle etsivälle. Tri Gareth Mooren kirjoittama Sherlock Holmesin aivopähkinät (suom. Pasi Rakas Jääskeläinen) sisältää yli 130 eritasoista pulmaa, joiden parissa voi viettää aikaa yksin, ystäväporukalla tai vaikka koko perheen voimin.

Lue lisää kirjasta >>

Paulo Coelhon huippusuosittu vuosikalenteri sisältää vuoden tärkeimmät juhlapyhät, merkki- ja liputuspäivät, kuun vaiheet ja vuosisuunnitelmasivut. Kalenterissa on syvällisiä ja inspiroivia ajatuksia vuoden jokaiselle viikolle sekä runsaasti muistiinpanotilaa omille mietteille tai päiväkirjamerkinnöille. Salaisuuksia-kalenterin (suom. Sanna Pernu) upean värikylläinen kuvitus on Catalina Estradan. Ilmestymispäivä 27.6.

Lue lisää kalenterista >>

 

Heinäkuun kirjat

Lontoolainen hakkeri Azi Bello tietää, kuinka arvokasta yksityisyys on maailmassa, jossa teknologian pimeä puoli tekee julmimmatkin mieliteot mahdollisiksi. Pimeässä verkossa kaikki on kaupan, ja kyseessä ovat ostajan markkinat. Azin verkkoon luoma todellisuus törmää reaalimaailmaan, kun arvoituksellinen nainen nimeltä Munira ottaa yhteyttä tarjoten salaista tietoa ISIS-terroristeista ja jostakin vielä vaarallisemmasta, josta ei tiedetä muuta kuin nimi – Gomorra. Tom Chatfieldin piinaava ja iskevä trilleri Tämä on Gomorra (suom. Tuukka Pekkanen) kirjakaupoissa 2.7.

Lue lisää kirjasta >>

Paulo Coelhon rakastetut teokset Maktub ja Yksitoista minuuttia ilmestyvät nyt uusina, kovakantisina lahjakirjoina. Maktub (suom. Sanna Pernu) on kokoelma pieniä kertomuksia oman tien löytämisestä. Yksitoista minuuttia (suom. Sanna Pernu) on yksi Coelhon luetuimmista romaaneista. Kirjakaupoissa 22.7.

Lue lisää Maktub-kirjasta >>
Lue lisää Yksitoista minuuttia -romaanista >>

 

Pokkariuutuudet

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen dekkarisarjassa hurmaava mutta omapäinen dokumenttiohjaaja Salome Virta sotkeutuu rikostapauksiin, jotka kiertyvät upeiden taideteosten ympärille. Sakset tyynyn alla -kirjassa murhien jäljet johtavat Belgiaan, keskelle kiihkeintä maailmansotaa.

Lucinda Rileyn Enkelipuu (suom. Hilkka Pekkanen) on vangitseva romaani perhesuhteista, rakkauden kaipuusta ja unohdetusta menneisyydestä. Muhkea lukunautinto taianomaiselta tarinankertojalta!

Cecilia Samartinin Kirottu kauneus (suom. Kristiina Vaara) on kertomus ystävyydestä, toivosta ja selviämisestä. Se pakottaa ahmimaan sivuja kuin hyytävä jännäri ja johdattaa syvälle ihmiskaupan syövereihin kuin terävä dokumentti. 

A. M. Frostin romaanissa Näkymätön kuolema jäänviileä toimintasankari Jang kohtaa talvisodan näyttämöllä vihollisista pahimmat ja naisista kauneimmat. Rohkeasti faktaa ja fiktiota yhdistelevä kerronta ja mehevät tilannekuvaukset riuhtaisevat mukaansa tapahtumiin tässä ja nyt.

Lukuelämyksien täyttämää kesää!