Kesäkuun kiehtovat uutuuskirjat

Kesäkuun tietokirjoissa tutustutaan tunnettujen lauluntekijöiden klassikkosanoitusten syntytarinoihin ja ratkotaan rikosmysteerejä. Christian Rönnbackan yhdeksäs Antti Hautalehto -dekkari jatkaa siitä, mihin edellinen osa päättyi. Tutustu kaikkiin kesäkuun uutuuskirjoihin täällä!

Christian Rönnbackan yhdeksännessä Antti Hautalehto -dekkarissa Tulen aika roihahtavat pelon, vihan ja koston liekit, jotka korventavat ihmismielen hiilenmustaksi. Pääkaupunkiseudun yli on pyyhkäissyt ennennäkemätön väkivallan aalto, ja Keskusrikospoliisi perustaa Lähiörauha-projektin estääkseen tilanteen pahenemisen. Projektille tarvitaan vetäjä, ja uutta suuntaa hakeva Hautalehto päättää tarttua tilaisuuteen. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 7.6.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Jokainen kuulija ymmärtää laulun sanat omalla tavallaan. Mutta mitä sanoitusten tekijä mahtoikaan ajatella niitä tehdessään? Janita Virtasen Suuret sanat -kirjassa tunnetut lauluntekijät muistelevat kuuluisien kappaleidensa syntyä ja kertovat sanoitusten taustasta. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 17.6.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Tim Dedopuloksen Kuka sen teki? (suom. Timo Korppi) tarjoaa visaisia rikosmysteerejä ratkottavaksi. Kirja esittelee 48 rikostarinaa, joissa lukijan tulee selvittää, kuka on toiminut vääryydellä ja viekkaudella tai syyllistynyt peräti murhaan. Mysteerit on jaettu kahteen vaikeustasoon, ja ne soveltuvat niin lapsille kuin aikuisillekin tai vaikka koko perheen ratkottaviksi. Saatavilla painettuna kirjana. Ilmestymispäivä: 22.6.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Uutuuspokkarit

Kesäkuussa ilmestyi kolme uutuuspokkaria. Marie Bengtsin Murha muotinäytöksessä (suom. Katariina Kallio) jatkaa hurmaavaa, 1950-luvun Ruotsiin sijoittuvaa dekkarisarjaa, jonka päähenkilönä seikkailee kansainvälisestä muotisuunnittelijan urasta haaveileva ompelijatar Hannah Lönn. Kirjailijakaksikko Mohlin & Nyströmin Viimeinen elämä (suom. Jänis Louhivuori) aloittaa dekkarisarjan, jonka keskiössä on traumojensa kanssa painiva, toiselle puolelle valtamerta väkisin sysätty FBI-agentti John Adderley. Beth Morreyn esikoisromaani Missy Carmichaelin rakkaustarina (suom. Pirjo Ruti) on syvästi liikuttava tarina siitä, miten tavallisista päivistä voi tulla erityisiä, jos vain avaa sydämensä uudelle mahdollisuudelle.

 

Äänikirjauutuudet

Kesäkuussa julkaistiin äänikirjat myös kahdesta vanhemmasta suosikista. Patricia Harmanin Hope Riverin kätilö (suom. Sari Karhulahti) on lämminhenkinen tarina itseoppineesta kätilöstä, joka ponnistelee uuden elämän puolesta ja taistelee ennakkoluuloja, köyhyyttä ja oman menneisyytensä varjoja vastaan. Esmeralda Santiagon historiallinen lukuromaani Sokeriplantaasin valtiatar (suom. Hilkka Pekkanen) kertoo espanjalaisen ylimystöperheen tyttärestä, Anasta, joka naitetaan puertoricolaisen sokeriplantaasin omistajalle. Se on kertomus pienestä, sitkeästä naisesta, tarina valtiattarista ja orjista, maasta, mullasta ja sen tuoksusta.