Kesä- ja heinäkuun kuumimmat uutuuskirjat

Rentoa lomalukemista, klassikoita, aivopähkinöitä, koskettavia romaaneja, jännitystä, pokkareita, äänikirjoja. Mitä sinä kaipaat luettavaksesi kesällä? Tutustu kaikkiin kesä- ja heinäkuun uutuuskirjoihimme ja löydä omat suosikkisi!

Kesäkuun uutuudet

Lukijoiden sydämet valloittaneen menestyskirjailijan uutuusromaani on täydellinen lukuherkku kesään! Lucinda Rileyn Perhosten huone (suom. Tuukka Pekkanen) kätkee sisäänsä monta unohtumatonta henkilöhahmoa, ihanasti kiemurtelevia juonipolkuja, aikojen yli kurottuvaa rakkautta sekä salaisuuksia, joiden ei koskaan pitänyt paljastua. Perhosten huone on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 2.6.

Lue lisää kirjasta >>

 

Aurinkoisena lauantaiaamuna kalifornialaisessa esikaupungissa 11-vuotias Julia saa vanhempiensa kanssa tietää, että maapallon pyöriminen on alkanut hidastua. Television täyttävät uutiset, jotka kertovat vuorokauden pidentyneen melkein tunnin yhden yön aikana. Viikkojen kuluessa päivät ja yöt pitenevät pitenemistään ja maan painovoima alkaa kasvaa. Linnut, vuorovedet ja ihmisten käytös luisuvat sekasortoon. Ihmeiden aika (suom. Pirkko Biström) on pysäyttävä tarina katastrofista ja selviytymisestä, kasvusta ja muutoksesta. Karen Thompson Walker tarjoaa synnynnäisen tarinankertojan taidoin henkeäsalpaavan muotokuvan ihmisistä, jotka yrittävät löytää tien eteenpäin alati muuttuvassa maailmassa. Ihmeiden aika on saatavilla painettuna ja e-kirjana. Ilmestymispäivä: 9.6.

Lue lisää kirjasta >>

 

Maria Martinez, huippuälykäs plastiikkakirurgi ja Asperger-henkilö, astuu sisään vankilan ovista lontoolaisen papin murhasta elinkautiseen tuomittuna. DNA-todistusaineisto kertoo Marian olleen murhan tapahtumapaikalla, mutta hänellä ei ole tapahtumista minkäänlaista muistijälkeä. Maria on vakuuttunut syyttömyydestään. Kunnes hän alkaa muistaa tarkemmin. Marian lähestyessä totuutta hän sotkeutuu mysteeriin, jonka lonkerot ulottuvat valtioiden rajojen yli. Nikki Owen kietoo Vanki 375 -trillerissä (suom. Seppo Raudaskoski) lukijan nopeatempoisten tapahtumien verkkoon, joka pitää otteessaan viimeisille sivuille asti. Vanki 375 on saatavilla painettuna ja e-kirjana. Ilmestymispäivä: 23.6.

Lue lisää kirjasta >>

 

Heinäkuun uutuudet

Tiedätkö, kuka oli Suomen ainoa mitalisti Helsingissä pidetyissä yleisurheilun MM-kisoissa 2005? Tai kuka oli ensimmäinen suomalainen päävalmentaja NHL:ssä? Entä kuinka monta kertaa Boris Becker voitti Wimbledonissa? Vesa Kontiaisen Sporttivisa sisältää 52 kysymyssarjaa, joissa kussakin on 25 kysymystä vastauksineen. Ne soveltuvat eritasoisille urheilutietäjille. Kysymyksiä on kaikista suosituista urheilulajeista, kuten jääkiekosta, hiihdosta, jalkapallosta, yleisurheilusta, mäkihypystä ja autourheilusta. Sporttivisa on saatavilla pokkarina. Ilmestymispäivä: 1.7.

Lue lisää kirjasta >>

Mestarietsivä haastaa sinut jälleen! Mainion Sherlock Holmesin uudet aivopähkinät tarjoaa toisen annoksen visaisia pulmia. Piirroskuvitetussa kirjassa on mukana päättelyä vaatia pulmia, matemaattisia tehtäviä, arvoituksia ja sanoilla leikittelyä. Kirjan lopusta löytyvät vastaukset kaikkiin tehtäviin. Gareth Mooren Mainion Sherlock Holmesin uudet aivopähkinät (suom. Pasi Rakas Jääskeläinen) on saatavilla painettuna kirjana. Ilmestymispäivä: 2.7.

Lue lisää kirjasta >>

 

Paulo Coelhon rakastetut teokset Pyhiinvaellus ja Veronika päättää kuolla (molemmat suom. Sanna Pernu) ovat nyt saatavilla uusina, kovakantisina lahjakirjoina! Pyhiinvaellus on Coelhon esikoisromaani, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1987. Se on tarina käänteentekevästä matkasta, Coelhon pyhiinvaelluksesta Santiago de Compostelaan Espanjaan. Veronika päättää kuolla -romaanissa nuori nainen oppii ymmärtämään, että jokainen hetki on seurausta tietoisesta valinnasta elämän ja kuoleman välillä. Molemmat kirjat saatavilla painettuina, ilmestymispäivä 7.7.

Lue lisää kirjasta Pyhiinvaellus >>
Lue lisää kirjasta Veronika päättää kuolla >>

 

Paulo Coelhon suosittu kalenteri vuodelle 2021 on nyt jo saatavilla! Ensi vuoden kalenterin nimi on Kohtaamisia. Kalenteri sisältää vuoden tärkeimmät juhlapyhät, merkki- ja liputuspäivät, kuun vaiheet ja vuosisuunnitelmasivut. Mukana on syvällisiä ja inspiroivia ajatuksia vuoden jokaiselle viikolle sekä runsaasti muistiinpanotilaa omille mietteille tai päiväkirjamerkinnöille. Kalenterin on suomentanut Sanna Pernu, ja upean värikylläinen kuvitus on Catalina Estradan käsialaa. Saatavilla painettuna, ilmestymispäivä 7.7.

Lue lisää kalenterista >>

 

Sharla Cody on vasta viisivuotias, mutta hän on kokenut jo paljon. Elämä vaikeutuu entisestään, kun hänen äitinsä häipyy maisemista kesäksi ja jättää Sharlan iäkkään naapurin ovelle. Vaikka Sharla ei ole sellainen enkeli lapseksi kuin iäkäs Addy Shadd toivoisi, syntyy näiden kahden yksinäisen sielun välille pian syvä yhteys. Lori Lansensin Pitkä tie kotiin (suom. Raija Rintamäki) on nerokkaasti rakennettu tarina rakkauden ja muistin voimasta sekä kahdesta ihmisestä, jotka muuttavat toistensa elämän pysyvästi. Pitkä tie kotiin on saatavilla painettuna ja e-kirjana. Ilmestymispäivä: 8.7.

Lue lisää kirjasta >>

Cornwallilainen perhe hakee avukseen tarmokasta pariskuntaa, joka pistäisi perheen kaoottisen arjen järjestykseen. Kit ja Lainey eivät ole pariskunta, mutta muuten paikka olisi heille täydellinen. Hädässä pieni valhe tuntuu mitättömältä, ja niin ystävykset päätyvät keskelle hälisevän perheen sekamelskaa. Mutta ovatko Lainey ja Kit ainoita, joilla on salaisuus piiloteltavanaan? Ystäviltä tuntuvia henkilöhahmoja, yllättäviä käänteitä ja nokkelaa sanailua – Jill Mansellin Kaikki alkoi salaisuudesta (suom. Pirjo Ruti) on rentoa kesälukemista parhaimmillaan. Tämä kirja saa auringon paistamaan suoraan sydämeen! Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 16.7.

Lue lisää kirjasta >>

 

Marraskuussa 2015 kansainvälinen antidoping-toimikunta Wada paljasti laajassa raportissaan, että venäläiset urheilijat olivat syyllistyneet systemaattiseen valtion tukemaan dopingiin. Erityisesti yksi nimi toistui raportissa usein: Grigori Rodtšenkov, Moskovan antidopinglaboratorion johtaja. Kun venäläisten petos tuli ilmi, tarvittiin syntipukki. Rodtšenkovin henki oli uhattuna, ja hän pakeni Yhdysvaltoihin. Uutuuskirjassa Voitto tai kuolema (suom. Timo Korppi) Rodtšenkov paljastaa kaiken, minkä hän aitiopaikallaan tiesi Neuvostoliiton ja Venäjän dopingohjelmasta. Voitto tai kuolema on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 30.7.

Lue lisää kirjasta >>

 

Pokkariuutuudet

Kesäkuun pokkariuutuuksina ilmestyi kaksi dekkaria. Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen taidemysteerissä Punainen vaate omapäinen dokumenttiohjaaja Salome Virta tempautuu mukaan taideväärennösten maailmaan. Max Mannerin rikosromaanissa Matador lain harmaalle alueelle eksynyt rikospoliisi Harri Hirvikallio määrätään tutkimaan Europolia pitkään työllistäneitä sarjamurhia. Heinäkuun toinen uutuuspokkari jo aiemmin esitellyn Sporttivisan lisäksi on Tom Chatfieldin Tämä on Gomorra (suom. Tuukka Pekkanen). Piinaava trilleri paljastaa, miten helposti ihmiselämän voi tuhota vain muutamalla klikkauksella.

 

Äänikirjauutuudet

Osa kesä- ja heinäkuun uutuuskirjoista ilmestyy suoraan äänikirjoina, mutta sen lisäksi julkaisemme kesällä äänikirjoina myös vanhempia kirjoja. Lucinda Rileyn suositun Seitsemän sisarta -sarjan neljäs osa Helmen sisar ja viides osa Kuun sisar (molemmat suom. Hilkka Pekkanen) ilmestyivät äänikirjoina heti kesäkuun alussa. Myös Victoria Hislopin rakastettu, Kreikkaan sijoittuva romaani Saari (suom. Laura ja Olga Jänisniemi) ilmestyi äänikirjana jo kesän alussa. Lisää kuunneltavaa Hislopin faneille on luvassa heinäkuun alussa, kun Elämänlanka (suom. Susanna Tuomi) ilmestyy äänikirjana 1.7. ja Paluu (suom. Laura Jänisniemi) 2.7.

Dekkareiden kuuntelijoiden iloksi 16.6. ilmestyi äänikirjana Marie Bengtsin Murha maalaisidyllissä (suom. Ulla Lempinen), joka saa jatkoa syksyllä. Ann Rosmanin Majakkamestarin tytär ja Noitavasara ovat olleet kuunneltavissa 12.6. lähtien, ja sarjan kolmas osa Porto Francon vartija on saatavilla äänikirjana 1.7. Kaikki kolme dekkaria on suomentanut Anu Koivunen.

Max Mannerin Kadotettujen kahvila ilmestyy äänikirjana 6.7. Se on koskettava ja rehellinen romaani selviytymisestä ja yksittäisen ihmisen kohtalosta ihmiskunnan julmuuksien keskellä. Adam Rutherfordin Lyhyt historia meistä kaikista ilmestyi suomeksi viime syksynä ja Luomakunnan kruunu (molemmat suom. Veli-Pekka Ketola) tänä keväänä. Äänikirjoina nämä kaksi mielenkiintoista tietokirjaa ovat saatavilla 1.7. Marcus Wallénin Kadonneen natsikullan jäljillä (suom. Timo Korppi) eli tositarina maailman suurimmasta kultaryöstöstä on saatavilla äänikirjana 7.7.

 

Onnellisia kesähetkiä uutuuskirjojemme parissa!