Hurmaavan Typy-sarjan kolmannessa osassa seikkailee omapäinen keiju

Typyn kotona on juhlat, ja Bertta-täti on tuonut Typylle tuliaisiksi ihanan keijupaperinuken. Se täytyy leikata heti irti taustastaan. Nips ja naps. Mutta mitä ihmettä! Yhtäkkiä keiju onkin jo ilmassa liihottelemassa sinne tänne. Eikä se mikään ihan kiltti keiju olekaan vaan aika innokas riehumaan ja narraamaan, ja siitähän seuraa tietysti ihan mahdotonta sotkua.

Typy ja kelju keiju on kolmas teos Sanna Iston ja Eppu Nuotion kirjoittamassa kuvakirjasarjassa, jossa aiemmin ovat ilmestyneet Typy ja topakka tonttu (2015) ja Typy ja muriseva mörkö (2016). Sari Airola on tehnyt sarjan valloittavat kuvat, joissa Typy herää eloon juuri sellaisena kuin hän on: vauhdikkaana ja puuhakkaana pikkutyttönä, jolla on ihastuttavan vilkas mielikuvitus.

Sanna Isto on Berliinissä asuva lasten- ja nuortenkirjailija. Hänen esikoisteoksensa Tinka ja Taika (WSOY) voitti Arvid Lydecken -palkinnon vuonna 2011 ja Maan alaiset (WSOY) oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2016.

Eppu Nuotio on Berliinissä asuva palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu lähes seitsemänkymmentä kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja musikaaleja. Hän on toiminut Unicefin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2002.

Sari Airola on monipuolinen kuvittaja ja lastenkirjailija, joka on kuvittanut useita palkittuja kuvakirjoja. Hän on asunut kahdeksan vuotta ulkomailla, ensin Hongkongissa ja sitten Istanbulissa, ja nauttii nyt Helsingin kotoisuudesta ja puhtaudesta.

Sanna Isto, Eppu Nuotio, Sari Airola
Typy ja kelju keiju
32 sivua
Ilmestymispäivä 9.11.2017