Tiheätunnelmainen Hirvikallio-dekkarisarja

Max Mannerin rikosromaanisarjassa turkulaispoliisi Harri Hirvikallio selvittelee rikostapauksia Turussa ja Keski-Euroopassa. Jutussa esittelemme kaikki sarjan tähän mennessä ilmestyneet osat.

Hirvikallio-dekkarisarja

Max Manner (s. 1965) on turkulainen kirjailija, joka tunnetaan tiheätunnelmaisista rikosromaaneistaan, erityisesti Hirvikallio-dekkarisarjastaan, jossa rikoksia ratkoo viisikymppinen turkulaispoliisi Harri Hirvikallio. Useimmat Hirvikallio-dekkarit sijoittuvat nykypäivän Turkuun, mutta välillä rikostapauksia selvitellään myös Keski-Euroopan kaupungeissa, jotka ovat aikaisemmin Luxemburgissa asuneelle kirjailijalle hyvin tuttuja.

Kerronnassaan Manner hyödyntää taitavasti trillerin keinoja paineistaen tunnelman lähes sietämättömäksi aina loppuratkaisuun saakka. Rikosromaanien lisäksi Manner on julkaissut muitakin teoksia, esimerkiksi koskettavan romaanin Kadotettujen kahvila, jonka on lukenut äänikirjaksi upea Seela Sella.

Manner on International Thriller Writersin jäsen. Vapaa-ajallaan kirjailija viihtyy moottoripyörän selässä, matkustellen tai suuhun sopivimpia punaviinejä etsien.

“Max Manner taitaa komeasti trillerin ja poliisiromaanin yhdistelyn. (…) Ammattimiehen ote näkyy lukijaa kutkuttavan pahaenteisen tunnelman ylläpitämisessä ja juonen letkeissä siirtymissä. Vauhdikasta ja sujuvaa luettavaa.”
Ruumiin Kulttuuri -lehti

Tässä jutussa esittelemme kaikki Hirvikallio-dekkarisarjassa ilmestyneet osat.

Max Mannerin kirjailijakuva: © Nauska

Max Mannerin Hirvikallio-sarjan Loiset-äänikirjan kansikuva

Loiset

Elämä ei hymyile rikoskonstaapeli Harri Hirvikalliolle. Pienen käsikärhämän takia hänet hyllytetään virantoimituksesta, mutta sekin osoittautuu vain pikkumurheeksi, kun hän saa kuulla Ruisrockiin tehdystä iskusta. Kymmeniä uhreja on kuollut, ja yksi heistä on hänen vaimonsa Noora. Harrille kuolema on sokki, mutta pian vaimon elämästä alkaa kaivautua esiin vielä suurempia yllätyksiä.

Hirvikallio-rikosromaanisarjan ensimmäinen osa Loiset vie lukijan Harri Hirvikallion matkassa Turusta Luxemburgiin keskelle kansainvälisen rikollisuuden häikäilemättömiä kuvioita. Kirja on julkaistu painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

” Laatulukemista dekkarinnälkäisille ja kansainvälisen trillerin ystäville!”
Amman lukuhetki -blogi

Max Mannerin Hirvikallio-sarjan Matador-äänikirjan kansikuva

Matador

Harri Hirvikallio viettää helteistä päivää rannalla Portugalissa. Kuin tyhjästä paikalle ilmestyy vieras nainen, Europolin agentti, ja lain harmaalle alueelle eksynyt rikoskonstaapeli tietää heti olevansa satimessa. Miehen ei auta muu kuin tarttua agentin tarjoukseen: Hirvikallion tuomio lieventyisi, jos hän ratkaisisi Europolia pitkään työllistäneet sarjamurhat. Tappajan jälki on raakaa, hän vuodattaa verta kuin matadori.

Hirvikallio-dekkarisarjan toisessa osassa tunnelma paineistuu lähes sietämättömäksi. Matador on julkaistu painettuna, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

”Manner on hyvä tarinankertoja, jonka kirjoissa juonet etenevät, ei vellota liikaa yksityiselämässä ja mukana on aina koukku tai kaksi.
Kirjarouvan elämää -blogi

Kipuraja-kirjan kansikuva

Kipuraja

Harri Hirvikallion virkavapaa saa uutta virikettä, kun tuttu europolin agentti Anette Faber ilmestyy Turkuun. Hän tarvitsee Harrin apua kaappausjutussa, joka on tapahtunut Hollannissa lähellä Amsterdamia mutta johon liittyy turkulaiskytköksiä. Hirvikallio joutuu sotkeutumaan pirulliseen ihmissuhteiden verkkoon, jossa koetellaan kivun sietämisen rajoja.

Sarjan kolmannessa osassa Hirvikallio joutuu keskelle kansainvälistä kaappausdraamaa. Kipuraja on julkaistu painettuna, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

”Manner on rutinoitunut kirjoittaja, joka osaa luoda tihenevää jännitystä, hengähtää taas hetken ja kiristää sen jälkeen ruuvia hiukan lisää.”
Turun Sanomat

Aavesärky-äänikirjan kansikuva

Aavesärky

Kaksi julmaa viiltelysurmaa on työllistänyt Turun rikospoliisia Harri Hirvikallion palatessa töihin virkavapaaltaan. Syytettynä on poliisille entuudestaan tuttu rikollinen, mutta todisteet eivät vakuuta Hirvikalliota ja hänen kollegoitaan. Edellisestä murhasta on jälleen kulunut vuosi, ja monen mielessä kytee paha aavistus kolmannesta verityön uhrista.

Mannerin neljännessä Hirvikallio-dekkarissa rikosylikonstaapeli Harri Hirvikallion on oltava viiltäjän veistä nopeampi. Aavesärky on julkaistu painettuna, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

“Max Manner kuljettaa tarinaa vauhdikkaasti ja uskaltaa tehdä tarinassa hyppäyksiä, reippaita siirtymiä tunnelmasta toiseen.”
Savon Sanomat

Turvasana-äänikirjan kansikuva

Turvasana

Jättiläismäinen mies tarkkailee ympäristöä illan pimetessä Aurajoen rannalla. Miestä painaa pakottava himo, ja hän väijyy lenkkeilijää, jonka tietää juoksevan säännöllisesti samaa reittiä. Hetkeä myöhemmin koiranulkoiluttaja löytää Nerå-ravintolan viereisestä puistikosta ruumiin, joka paljastuu varjoissa vaanineeksi jättiläiseksi.

Sarjan viidennessä osassa Hirvikallio työtovereineen joutuu kohtaamaan erotiikan vaatteisiin naamioituneen pahuuden. Turvasana on julkaistu painettuna, e-kirjana ja äänikirjana

“Manneria on pakko kehua eheästä, jännitteiltään toimivasta, fokusta sopivalla rytmillä vaihtavasta teoksesta, jossa kuvataan elämää Turun kaduilla rikospoliisien näkökulmasta uskottavalla ja elämänmakuisella otteella.”
Mesta.net

Hermopeli-kirjan äänikirjakansi

Hermopeli

Turun Martinkirkon kellotapulin viisarit pysäyttää elokuisena sunnuntaina kello 15.25 köyden päähän hirttäytynyt mies. Rikosylikonstaapeli Hirvikallio ryhmineen saapuu paikalle, ja kuollut tunnistetaan kirkkoherra Salmiseksi. Tekotapa viittaa itsemurhaan, mutta Hirvikalliota askarruttaa teon manifestoiminen. Kun kirkkoherran kotoa löytyy toinenkin ruumis, tapaus vaatii tarkempaa tutkimista.

Kuudennessa Hirvikallio-dekkarissa pahuus kantaa kaunaa, ja turkulaisen rikosylikonstaapelin elämä muuttuu piinaavaksi Hermopeliksi. Kirja julkaistiin painettuna, e-kirjana ja äänikirjana syyskuussa 2023.

Harha-äänikirja

Harha

Harri Hirvikallio saa ilmoituksen sänkyyn kuolleesta miehestä. Vaikkei ruumiissa ole nähtävissä viitteitä vakavaan pahoinpitelyyn, ruumiinavaus paljastaa kuolettavan väkivallan. Uhrin henkilöllisyyden paljastuttua tapauksen merkitys kasvaa rikospoliisin silmissä merkittävästi. Vastikään parhaan kollegansa menettänyt Hirvikallio on ajautumassa umpikujaan, jossa ahdistusta lievittää vain fyysinen, pimeyden ytimeen johdattava kipu.

Sarjan seitsemännessä osassa pahoinpitelyn jäljet johtavat laittoman turkulaisen tappeluklubin ovelle. Harha julkaistaan painettuna, e-kirjana ja äänikirjana elokuussa 2024.

Osta Hirvikallio-dekkareita Kirja-verkkokaupasta