Helmikuun houkuttelevat uutuuskirjat

Helmikuun uutuuskirjojemme parissa voit pohtia stereotypioita ja tutustua maailman suurimpaan kultaryöstöön. Pääset myös jännittävälle matkalle Pohjois-Koreaan ja tarkkailijaksi Ihana tyttö -musikaalin kulisseihin.

Naiset aina tunteilevat, rakastuvat renttuihin ja alkavat sitten nalkuttaa. Miehet eivät puhu tunteistaan, lankeavat pettämään ja kykenevät ajattelemaan vain yhtä asiaa kerrallaan. Ja parhaimmatkin parisuhteet kaatuvat pikkulapsiarkeen. Jos olet samaa mieltä, olet ehkä langennut stereotypia-ansaan. Janita Virtasen kirjoittama Stereotypia-ansa on ajatuksia tuulettava tietokirja ihmissuhteisiin liittyvistä stereotypioista. Saatavilla 4.2. mennessä painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

CIA:han värvätyn yhdysvaltalaisen opettajan Jenna Williamsin, rangaistusleirillä työskentelevän rouva Moonin sekä korkea-arvoisen Pohjois-Korean armeijan upseerin tarinat kiertyvät toisiinsa D. B. Johnin uutuuskirjassa Pohjoisen tähti (suom. Kristiina Vaara). Hengästyttävä jännäri saa lukijan kiittämään onneaan siitä, ettei ole syntynyt Pohjois-Koreassa. Saatavilla 13.2. mennessä painettuna ja e-kirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Toisen maailmansodan melskeissä natsi-Saksa keräsi huomattavat määrät valuuttoja, kultaa ja taidetta valloittamistaan maista. Kun sota vuonna 1945 läheni loppuaan, natsit piilottivat aarteet tarkan suunnitelman mukaan. Ahvenanmaalaisen Marcus Wallénin vetävä tietokirja Kadonneen natsikullan jäljillä (suom. Timo Korppi) kertoo maailman suurimmasta kultaryöstöstä. Tarinasta löytyy kiinnostavia kytköksiä myös Suomeen. Saatavilla 20.2. mennessä painettuna ja e-kirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

15-vuotias Reetta on saanut pääosan Ihana tyttö -musikaalista. Sen ohjaa Jarmo, kokenut ammattilaisohjaaja, jonka katseen valokeilassa Reetta haluaa loistaa ja antaa kaikkensa. Ihan mitä vain. Eikä sitä kaikkea voi edes kertoa muille. Elina Kilkun Ihana tyttö on nuortenromaani, joka vie #metoon askelta pidemmälle. Se kertoo kielletystä suhteesta, jossa toisella osapuolella on kaikki valta ja toiselta puuttuu todellinen mahdollisuus sanoa ei. Saatavilla 27.2. mennessä painettuna, e-kirjana ja äänikirjana

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Pokkari- ja äänikirjauutuudet

Heti helmikuun alussa kauppoihin saapui myös yksi pokkariuutuus eli Tomas Gadsin Pirulainen. Dekkarisarjan häijy avausosa sukeltaa rikostutkimuksen myötä pahuuden ytimeen ja Lounais-Suomen poliisiin vasta perustetun erikoistiimin keskinäisiin suhteisiin. Sarjan toinen osa Luopiot ilmestyy maaliskuussa.

Äänikirjapalveluihin ehti jo tammikuun puolella Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan kolmas osa Varjon sisar. Kirjan tarinassa vanhan kirjakaupan pölyiset niteet johdattavat ujon ja hiljaisen Tähden sata vuotta aiemmin eläneen Floran uskomattomiin vaiheisiin ja itsensä löytämisen tielle. Sarjan viides osa Kuun sisar ilmestyy painettuna ja e-kirjana maaliskuussa. Sekä Kuun sisar että sitä edeltävä kirja eli sarjan neljäs osa Helmen sisar ilmestyvät myöhemmin myös äänikirjoina.

 

Nautinnollista helmikuuta uutuuskirjojemme parissa!