Helmikuun hienot uutuuskirjat

Helmikuussa kirjakauppoihin saapuu mielenkiintoisia tietokirjoja, rakastetun Katherine Pancolin uutuusromaani sekä Eppu Nuotion ja Aino Louhen suositun Tämä vai tuo? -kuvakirjasarjan uusin teos. Katso tästä kaikki helmikuun uutuuskirjat!

Tiedätkö missä Irwin Goodman heitti viimeisen keikkansa? Tai ketkä olivat Vain elämää -sarjan ensimmäiset esiintyjät? Entä mikä on Lady Gagan oikea nimi? Vesa Kontiaisen Musavisa-pokkari sisältää 52 kysymyssarjaa, jossa kussakin on 30 kysymystä vastauksineen. Ne soveltuvat kaiken tasoisille musiikintietäjille. Sopivan aihepiirin voi valita suomalaisesta tai ulkomaisesta pop- ja rockhistoriasta, iskelmästä, elokuva- ja tv-musiikista tai vaikkapa suomirapista.

Lue lisää kirjasta >>

Eppu Nuotion ja Aino Louhen Tämä vai tuo? -kuvakirjasarjan neljäs osa Metsäretki on saapunut kirjakauppoihin! Kirjassa Fiinu-tyttö lähtee äitinsä kanssa tutkimaan metsän ihmeitä. Eppu Nuotion tarina herättelee aisteja luonnon ihmettelyyn, ja Aino Louhen lämminhenkinen kuvitus houkuttelee pientä lukijaa keskittymään ja tutkimaan kertomuksen tilanteita ja tunnelmia. Mitä kaikkea metsästä oikein löytyy?

Lue lisää kirjasta >>

Seksi- ja pornoriippuvuus on kasvava, vaiettu ongelma. Erään tutkimuksen mukaan siitä kärsii joka kymmenes ihminen. Psykoterapeutti Paula Hallin Koukussa seksiin tarjoaa tietoa ja työvälineitä seksiriippuvaisille, heidän läheisilleen sekä ammattilaisille, jotka työskentelevät seksiriippuvuuden parissa. Kirjan on suomentanut ja suomalaisin esimerkein täydentänyt seksuaaliterapeutti ja Sexpon koulutuspäällikkö Karoliina Vuohtoniemi, joka on terapeutin työssään erikoistunut seksiriippuvuuden hoitoon.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Ranskalaisen Katherine Pancolin uutuus Aina ei tapahdu surullisia asioita (suom. Lotta Toivanen) on kuin kauan odotettu sukukokous. Pancol tempaa lukijan varmalla otteella mukaansa elämän karusellin vastustamattomaan kieputukseen. Uutuusromaani on saatavilla kirjakaupoista 21.2.!

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Vuonna 2001 Riitta Peltoselle syntyi vaikeasti kehitysvammainen tytär, Sofia. Koko perheen elämä mullistui, ja tietoa ja apua oli vaikea saada. Peltonen päätti etsiä keinon, jolla hän saisi autettua myös muita samassa tilanteessa olevia. Näin syntyi kehitysvammaisia ja heidän lähipiiriään tukeva hoivakoti Sofiakylä, joka avasi ovensa Nokialla vuonna 2010. Janita Virtasen kirjoittama Sydän oikealla puolella on rehellinen kuvaus erityisperheen arjesta iloineen ja haasteineen. Se on myös Riitta Peltosen kasvutarina hoiva-alan yrittäjäksi: kertomus siitä, miten vaikeista asioista voi syntyä jotakin hyvää ja ainutlaatuista. Sydän oikealla puolella on saatavilla kirjakaupoista 22.2.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Toimittaja Johann Hari sairastui masennukseen jo lapsena ja sai ensimmäiset masennuslääkkeensä teini-ikäisenä. Kuten niin monelle muullekin masennuksesta kärsivälle, myös Harille kerrottiin hänen sairautensa johtuvan aivojen kemiallisesta epätasapainosta. Aikuisena Hari ryhtyi tutkimaan, mitä tämä väite oikeastaan tarkoittaa. Pian hänelle selvisi, että se mitä hänelle oli aiemmin kerrottu masennuksesta ja ahdistuneisuudesta, ei pitänyt paikkaansa. Kirjassaan Mielen yhteydet (suom. Tiina Ohinmaa) Hari erittelee yhdeksän todellista syytä masennuksen taustalla – ja sen jälkeen seitsemän erilaista ratkaisua, joiden avulla masennuksesta voi toipua. Mielen yhteydet saapuu kirjakauppoihin 28.2.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Helmikuussa kirjakauppoihin on saapunut myös kaksi pokkariuutuutta! Leona – Ihmisen hinta (suom. Susanna Tuomi-Giddings) on Jenny Rognebyn dekkarisarjan kolmas teos, jonka päähenkilönä on taitava ja hyvin omaperäinen rikostutkija Leona Lindberg. Hän on poliisi, nainen ja äiti, joka ei toimi perinteisten roolimallien mukaan. Tutustu pokkariin täällä. Toinen pokkariuutuus eli Leah Mercerin Kun kerran kohtasimme (suom. Taina Helkamo) on riipaiseva kuvaus viikonlopusta, johon mahtuu koko elämä. Romanttinen Pariisi antaa puitteet rakkaustarinalle, jonka kertojana vuorottelevat molemmat aviopuolisot. Lue kirjasta lisää täältä.

Toivotamme lukuelämyksien täyttämää helmikuuta!