Elokuun erinomaiset uutuuskirjat

Elokuun uutuuskirjamme tarjoavat jännitystä, vauhtia, hauskoja hetkiä ja koskettavia kohtaloita. Tutustu kirjoihin täällä!

Juna kiitää halki Siperian. Kaikki tarvittava on mukana, sen on kertoja varmistanut useaan kertaan. Petrus Sihto. Maisteri Sihto. Rakkauselämän Hannibal Lecter. Sihto haluaa, että otat matkalukemiseksi hänen käsikirjoituksensa. Tätä tarjousta ei ole esitetty monelle, olet hänen valittunsa. Ota käteesi Kolkko ja ota selvää, millainen mies seuranasi onkaan.

Petteri Sihvosen esikoisromaani runnoo realistisen romaanin kerronnan ja lukemisen sovinnaisia tapoja niin houkuttelevalla tavalla, että lukija huomaa vahingon tapahtuneen vasta kun mustelmat alkavat ilmestyä. Ilmestymispäivä: 8.8.

Lue lisää kirjasta >>

Näkymätön kuolema -kirjasta tuttu majuri Peder Jang lähtee talvisodan loppumetreillä uhkarohkeaan pelastusoperaatioon vihollisen linjojen taakse. Samaan aikaan tukikohdassa omien puolella riehuu murhaaja. A. M. Frostin hyiseen kevättalveen 1940 sijoittuva räjähtävä toimintajännäri Likaista peliä tempaisee mukaansa jäätävän vaarallisiin käänteisiin vihollisen salaisessa leirissä. Ilmestymispäivä: 15.8.

Tiedätkö jo, ketkä kätkeytyvät kirjailijanimen A. M. Frost taakse? Tutustu kirjailijoihin täällä.

Lue lisää kirjasta >>

Max Mannerin uutuusdekkarissa Matador lain harmaalle alueelle eksynyt rikospoliisi Harri Hirvikallio määrätään tutkimaan Europolia pitkään työllistäneitä sarjamurhia. Tappajan jälki on raakaa, hän on iskenyt uhreihinsa banderillan, härkätaisteluiden väkäkärkisen aseen. Ainoa eloon jäänyt todistaja on kauhun mykistämä. Taitavasti trillerin elementtejä hyödyntävä rikosromaani nostattaa ihokarvat pystyyn, kun tunnelma paineistuu liki sietämättömiin lukemiin. Ilmestymispäivä: 20.8.

Lue lisää kirjasta >>

Syksyllä 1943 Rosa Sauer pakenee Berliinin tappavia pommituksia Gross-Partchiin. Vain muutaman kilometrin päässä on natsiarmeijan salainen päämaja, Sudenpesä, jonka lähistöllä Rosa yhdeksän muun nuoren naisen kanssa pakotetaan päivittäin syömään Hitlerille valmistettua ruokaa myrkytysyritysten varalta. Rosella Postorinon palkittu romaani Suden pöydässä (suom. Helinä Kangas) on monisyinen kuvaus ihmisen osasta poikkeuksellisissa olosuhteissa, joissa selviytymisen pakko ja syyllisyyden taakka ottavat mittaa toisistaan. Ilmestymispäivä: 21.8.

Lue lisää kirjasta >>

Kirjassaan Liian rikki kuolemaan Jenny Rostain kertoo oman koskettavan tarinansa, jossa parisuhteessa koettu henkinen ja fyysinen väkivalta sekä sen aiheuttama trauma olivat viedä häneltä hengen. Kirjaan on koottu ajankohtaisinta tietoa traumaperäisestä stressihäiriöstä (PTSD), sen ilmenemismuodoista ja hoitokeinoista. Omien kokemustensa kautta Rostain haluaa tarjota vertaistukea kaikille, jotka kamppailevat häpeän ja syyllisyyden tunteiden, rajojen asettamisen ja oikeanlaisen avun saamisen kanssa. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan Naisten Linjalle yksi euro väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen tukemiseen. Ilmestymispäivä: 22.8.

Lue lisää kirjasta >>

Kaupungissa on alkanut tapahtua kummia. Ihmisiä muuttuu sammakoiksi ja autoja jättihyytelöiksi. Sekasortoa aiheuttavien tapahtumien syynä ei voi olla kukaan muu kuin maailman viimeisen noitasuvun mustan haaran ilkeät kaksoset Lukas ja Liida. Noidat kokoontuvat hätäkokoukseen. Hetkeäkään ei ole hukattavaksi, mutta kaikki ei sujukaan ihan suunnitelmien mukaan. Maailman viimeiset noidat on Eppu Nuotion kirjoittama ja Marjo Nygårdin kuvittama mukaansa kahmaiseva fantasiaseikkailu noin 7–11-vuotiaille lukijoille. Ilmestymispäivä: 29.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Elokuussa kauppoihin on saapunut myös kaksi uutuuspokkaria. Petäjäsaaren jäinen helvetti on Kristian Kososen toinen tositapahtumiin pohjautuva sotaromaani. Kososen toiminnantäyteiset taistelukohtaukset nostavat hien pintaan mutta myös pysäyttävät näkemään sodan järjettömän tuhovoiman. Tutustu pokkariin täällä.

Mato Valtosen, Kjell Starckin ja Jope Ruonansuun Bottom Club -pokkari on kokoelma “bottomeita”, sananmuunnoksia ja puujalkavitsejä. Kirjan idea perustuu suomalaisten artistien ja näyttelijöiden keikkamatkoilla ja kuvaustauoilla jo kymmeniä vuosia harrastamaan sanoilla leikittelyyn. Lue pokkarista lisää täältä.

Toivotamme elämyksellisiä elokuisia hetkiä uutuuskirjojemme parissa!