Elokuun erinomaiset uutuuskirjat

Huumekaupan maailmaan sijoittuva rikosromaani, Alina-romaanitrilogian päätösosa, hellittämättömän intensiivinen sotaromaani, viihdyttävä läpileikkaus koomikko Jerry Seinfeldin elämästä ja tuotannosta, ystävyydentäyteinen hyvän mielen romaani – elokuussa ilmestyi runsaasti uutuuksia! Tutustu kaikkiin elokuun uutuuskirjoihin täällä!

Elina Kilkun Alina-romaanitrilogian päätösosassa äidin ja tyttären suhteesta muodostuu hilpeä farssi ja riipaiseva tragedia. Kilkun terävä huumori iskee jälleen pinnalla pulppuilevaa naurua syvemmälle. Jumalainen jälkinäytös on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 5.8.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Tottelemattomat aloittaa rikosromaanisarjan, joka sukeltaa sumeilematta huumebisneksen ytimeen. Joona Keskitalon läpeensä hävytön tarina koukuttaa ja kääntää kaiken ympäri. Siinä ei selvitetä rikosta vaan yritetään selvitä rikoksesta jäämättä kiinni. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 12.8.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Kristian Kosonen heittää uutuusromaanissaan Verinen tie Tyrjään lukijan Laatokan luoteispuolelle keskelle jatkosotaa kesällä 1941. Tyrjän taistelussa Suomen joukot löivät puna-armeijan, mutta voitonjuhlan sijaan Kosonen kuvaa intensiivisellä tyylillään käsinkosketeltavan läheltä, miten pitkä ja verinen tie sotilailla oli Tyrjään. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 17.8.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Jerry Seinfeld on yksi kaikkien aikojen parhaista ja menestyneimmistä koomikoista. Onko tästä mihinkään? -kirjaansa (suom. Pasi Rakas Jääskeläinen) Seinfeld on kerännyt parhaat juttunsa viiden vuosikymmenen ajalta. Niiden kautta muodostuu kuva hänen elämästään ja kehittymisestään yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmaksi koomikoksi. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 19.8.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Ruth Hoganin Queenie Malonen Paratiisihotelli (suom. Susanna Tuomi-Giddings) on hyvän mielen romaani äideistä ja tyttäristä, lapsuuden lopusta ja ystävyyden voimasta. Hoganin rakastettavat henkilöhahmot, ilmaisuvoimainen kieli ja yksityiskohdilla herkutteleva kerronta nostavat esiin elämän varjoissakin paistavat valopilkut. Ystävät, rakkaaat ystävät. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 24.8.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Uutuuspokkarit

Elokuussa ilmestyi kolme uutuuspokkaria. Rakastetun Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan kuudes osa Auringon sisar (suom. Hilkka Pekkanen) vie uskomattomalle matkalle, joka ulottuu nykypäivän ruuhkaisesta New Yorkista Afrikan avarille tasangoille, toisen maailmansodan alkuun. Neljännessä sotaromaanissaan Viipurin menetys Kristian Kosonen kuvaa suomalaisten sotilaiden olosuhteita ja mielialoja jatkosodan loppuvaiheessa. Viipurin katkerista taisteluista kertovassa kirjassa korostuu sodan julmuus. Viides Vitikka-dekkari Pelon liekit jättää tuskin aikaa sivun kääntämiselle. Koukuttavasta kerronnasta ja nopeista käänteistä tunnettu kirjailija Matti Laine pitää pihdeissään sekä lukijansa että päähenkilönsä.

 

Äänikirjauutuudet

Uutuuskirjojen lisäksi elokuussa julkaistiin kaksi uutta äänikirjaa. Lenita Airisto on ollut suomalaisten mielenkiinnon kohteena jo yli puoli vuosisataa, eikä suotta: hän on jättänyt kädenjälkensä niin suomalaiseen mediaan, yhteiskunnalliseen keskusteluun, talouselämään kuin muotiinkin. Kirjassaan Lähikuvassa Lenita Airisto Juha Numminen piirtää kohteensa näköisen kirjan Suomen renessanssinaisesta. Ildefonso Falconesin Maan perilliset (suom. Satu Ekman) jatkaa Meren katedraalissa alkanutta tarinaa. Se on historiallinen romaani Barcelonasta ja yhteiskunnasta, jota leimaavat vääryydet ja uskonnon järkkymätön valta.