Elokuun ensiluokkaiset uutuuskirjat

Elokuu toi mukanaan huikean määrän mahtavia uutuuksia: kiinnostavia tietokirjoja, jännittäviä dekkareita, koskettavia romaaneja, hersyvää huumoria ja unohtumattomia tarinoita. Lue lisää kaikista elokuussa ilmestyneistä kirjoistamme ja löydä omat suosikkisi pimeneviin iltoihin!

Japanilaisen Marie Kondon KonMari-metodilla on laitettu järjestykseen jo lukemattomia koteja ympäri maailmaa. Uutuuskirja tuo suositun metodin myös työpaikkojen iloksi. Kondon ja organisaatiokäyttäytymisen asiantuntija Scott Sonensheinin yhdessä kirjoittama KonMari – Työnilon löytämisen taika (suom. Päivi Rekiaro) ohjaa kokemusten, tutkimustulosten ja kymmenien käytännön ohjeiden avulla lukijoita järjestämään työelämänsä. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 3.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Tuntuuko sinusta, että päädyt treffeille aina kummajaisten kanssa, kun taas kaikilla ystävilläsi käy flaksi sokkotreffeilläkin? Me ymmärrämme sinua, et ole yksin! Maiju Markkasen ja Tero Tiittasen uutuuskirjaan Miten täältä pääsee pois? on kerätty treffikokemuksista hauskimmat ja hirveimmät. Sekä sinkkuja että entisiä sinkkuja viihdyttävä kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka on joskus käynyt huonoilla treffeillä. Se toimii myös vertaistukena kaikille niille, jotka ovat deittailussaan jo epätoivon partaalla. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 4.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Uutuusromaani Mahdoton elämä jatkaa Täydellinen näytelmä -kirjasta tutun Alinan tarinaa. Sarjan toisessa osassa Alina on pian ex-yh-äiti ja työelämäkin kukoistaa, kunnes Hesari julkaisee murskaavan kritiikin Alinan näytelmästä. Kirjailija Elina Kilkku kuvaa uutuusteoksessaan puolisoiden välistä kilpailua, kateutta, hylätyksi ja mitätöidyksi tulemisen tunteita. Luvassa on jälleen sysimustaa huumoria, reipasta irrottelua ja raikkaan feminististä taiteilijaelämän kuvausta. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 6.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Kale Puontin esikoisdekkari Manni aloittaa Helsingin huumepoliisin työstä kertovan rikosromaanisarjan, jonka keskushahmona on hieman jo kyynistynyt mutta sympaattinen rikosylikonstaapeli Pesonen työtovereineen. Yli kolmikymmenvuotisen uran huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa tehnyt Puonti kertoo asiantuntevan realistisesti poliisin työstä, rikollisten arjesta ja niistä inhimillisistä tekijöistä, jotka häivyttävät mustan ja valkoisen rajan harmaan eri sävyiksi. Tervetuloa Pasilan Myrkkyyn! Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 11.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Jokainen puolue ja jokainen kansanedustaja on kauniisti ilmaistuna populisti. Kansanomaisemmin sanottuna he tarjoilevat faktoja reilulla tulkinnalla. Ja voisihan sen rumemminkin sanoa. Arkadianmäen huutokuoroon valikoituu vain populisteja, koska heidät valitaan sinne äänestämällä. Eikä ääniä saa, ellei osaa hankkia kansan suosiota. Kalle Isokallion Arkadianmäen aapisen tarkoituksena on avata keskiluokan silmät ja korvat. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 12.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Ruth Hoganin Kadonneiden tavaroiden vartija -kirjaan alkuvuonna ihastuneille on nyt luvassa lisää luettavaa! Hoganin toinen teos Lauluja variksille (suom. Susanna Tuomi-Giddings) on viisas ja humoristinen romaani surusta ja siitä selviämisestä. Tarinan heleimpinä nuotteina soivat kuitenkin ystävyys ja rakkaus. Vain ne saavat sydämemme lyömään niin, että todella tunnemme elävämme. Hoganin eksentristen ja rakastettavien henkilöhahmojen tarina avautuu houkuttelevan viipyilevästi yksityiskohta kerrallaan. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 13.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Beth Morreyn esikoisromaani Missy Carmichaelin rakkaustarina (suom. Pirjo Ruti) kertoo, miten Missystä tuli Missy – ihminen, jonka elämässä liian moni asia on jäänyt sanomatta. Huikeaan menestykseen ympäri maailmaa noussut romaani on syvästi liikuttava tarina siitä, miten tavallisista päivistä voi tulla erityisiä, jos vain avaa sydämensä uudelle mahdollisuudelle. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 18.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Christian Rönnbackan rikosromaanisarjan kahdeksas osa Ruska repäisee porvoolaiskomisario Antti Hautalehdon kauas tutuista ympyröistä keskelle Lapin karua erämaata.  Terävästä tyylistään tuttu Rönnbacka nostaa kierrokset uudelle tasolle dekkarissa, joka iskee kuin hakku kivikovaan maaperään. Tänä syksynä tunturipuroissa virtaa veri. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 20.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Yhteiskunnan päättäjät ja viranomaiset pyrkivät pidentämään suomalaisten elinikää. Jokaisen olisi siis tarkoitus elää vanhaksi. Samaan aikaan yhteiskunta tuntuu kuitenkin arvostavan vanhuutta aina vain vähemmän. Timo Airaksisen tietokirja Hyvinvointivaltion hylkäämät tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen käsittelemällä ikääntyneiden hoidon etiikkaa. Kirja pohtii suomalaisen vanhainhoivan kipupisteitä ja etsii sille uusia suuntaviivoja. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 25.8.

Lue lisää kirjasta >>

 

Åsa Hellbergin Hotelli Flanagans (suom. Anu Koivunen) aloittaa trilogian, joka seuraa lontoolaisen luksushotellin ja sen naisten elämää. Sarjan ensimmäisessä osassa eletään svengaavaa 1960-lukua ja tutustutaan hotellinjohtaja Linda Lansingiin sekä muihin hotellissa työskenteleviin naisiin. Luvassa on ovelia juonia, petoksia, suuria tunteita ja katastrofaalisia käänteitä. Tervetuloa Hotelli Flanagansiin! Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 27.8. 

Lue lisää kirjasta >>

 

Uutuuspokkarit

Elokuussa kauppoihin ehti myös kolme uutuuspokkaria. Lucinda Rileyn huikeaan maailmanmenestykseen nousseen Seitsemän sisarta -sarjan neljäs osa Helmen sisar (suom. Hilkka Pekkanen) kertoo CeCen tarinan ja kuljettaa lukijan tropiikin samettisiin öihin ja Australian polttavan paahteisille takamaille. Ruth Hoganin Kadonneiden tavaroiden vartija (suom. Susanna Tuomi-Giddings) leikkaa läpi vuosikymmenten 70-luvulta nykypäivään ja kietoo toisiinsa yllätyksellisellä tavalla monta tarinaa rakkaudesta. Uuden polven sotakirjailijan Kristian Kososen kolmas romaani, tositapahtumiin pohjautuva Isku Tornioon kertoo Lapin sodan armottomasta alusta.

 

Elämyksellistä syksyn alkua uutuuskirjojemme parissa!