Kirottu kauneus vie syvälle ihmiskaupan syövereihin

Cecilia Samartinin uutuusromaani Kirottu kauneus ei kaihda ajankohtaisuutta kuvatessaan ihmiskaupan uhreiksi joutuneita tyttöjä Las Vegasissa. Rankasta aiheestaan huolimatta kirja on toivoa herättävä kertomus ystävyydestä ja selviytymisestä. Aiemmilla kirjoillaan jo lähes 100 000 kirjan myyntiin Suomessa yltänyt amerikkalaiskirjailija Cecilia Samartin vierailee 25.–27.10. Helsingin kirjamessuilla, joiden teemamaana tänä vuonna on Yhdysvallat.

Las Vegas, unelmien ja painajaisten kaupunki. Yksi sen kimmeltävistä loistohotelleista pitää vankinaan 19-vuotiasta Inesaa. Hän on pomonsa ykköstyttö ja ostettavissa tärkeimpien asiakkaiden käyttöön. 15-vuotias Karla kerää asiakkaita kuin hunaja kärpäsiä. Hänen kauneutensa on ”tähdistä ja kuusta”, niin kuin äidillä oli tapana sanoa. Turistisäihkeen ulkopuolella, hylätyssä asuntovaunussa majailee 9-vuotias, saparopäinen Sammy. Hän on karannut kotoaan Ohiosta ja piileksii poliisia.

Tässä armottomassa aavikkokaupungissa tyttöjen välille syntyy liittolaisuus ja toive vapaudesta. Pakoa voi yrittää kuitenkin vain kerran, ja kintereillä huohottavat orjamarkkinoiden pahimmat pedot.

Cecilia Samartin syntyi Kuubassa 1961. Hän oli vasta alle vuoden ikäinen, kun perhe joutui pakenemaan Castron hallintoa Yhdysvaltoihin. Koulutukseltaan Samartin on psykoterapeutti. Las Vegasin lähellä asuva Samartin tuntee kaupungin synkät varjot. Kirottu kauneus -romaanin taustatyötä tehdessään hän ymmärsi, miten vahvasti ihmiskauppa on soluttautunut maailman joka kolkkaan.

Kirottu kauneus on Samartinin seitsemäs suomennettu romaani. Aiemmin häneltä on julkaistu suomeksi Señor Peregrino, Nora & Alicia, Kaunis sydän, La Peregrina, Los Peregrinos ja Mofongo.

Cecilia Samartin: Kirottu kauneus
Alkuteos Beauty for Ashes | Suomentanut Kristiina Vaara
320 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana
Ilmestymispäivä 11.9.2018