Bernard Cornwellin Soihdunkantaja jatkaa Englannin synnystä kertovaa Uhtred-sarjaa

Bernard Cornwell on yksi suosituimmista historiallisten seikkailukertomusten kirjoittajista. Soihdunkantaja on kymmenes osa hänen suositusta Uhtred-sarjastaan, joka kertoo verisistä taisteluista eri kuningaskuntien välillä 1000-luvun Englannissa. BBC on tuottanut sarjaan perustuvan tv-sarjan The Last Kingdom, jonka toinen kausi pyörähti käyntiin maaliskuussa 2017.

Northumbian viikinkiruhtinas Siggtryggr ja Mercian kuningatar Æthelflæd ovat solmineet aselevon. Itä-Angliassa vallitsee rauha, ja vihdoinkin Uhtred voi keskittyä saamaan takaisin Bebbanburgin linnoituksen, johon hänellä on laillinen oikeus ja jota hänen vehkeilevä serkkunsa parhaillaan hallitsee. Kohtalo on kuitenkin heltymätön. Vanhoissa vihamiehissä on jo kivenkova vastus Uhtredille, mutta nyt hän joutuu lisäksi tähyämään mereltä rantautuvia muukalaisia tietäen, ettei pohjoisesta ei ole koskaan tullut mitään hyvää.

Englantilaissyntyisen, nykyään Yhdysvalloissa asuvan Bernard Cornwellin (s. 1944) onnistunut yhdistelmä vauhdikasta viihdettä ja tarkkoja historiallisia yksityiskohtia pitää hänen teoksensa bestsellerlistoilla vuosi toisensa jälkeen. Cornwellin romaaneja on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta ja Suomessakin jo lähes 80 000 kappaletta.

Bernard Cornwell
Soihdunkantaja
Alkuteos The Flame Bearer
Suomentanut Natasha Vilokkinen
334 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 24.10.2017