Bazarin kirjailijat Turun kirjamessuilla

Suomen vanhin kirjamessutapahtuma järjestetään 1.–3.10.2021 Turun Messukeskuksessa. Messut ovat avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10–18 sekä sunnuntaina klo 10–17. Tervetuloa Turun kirjamessuille tapaamaan kirjailijoitamme, kuuntelemaan haastatteluita ja tekemään kirjaostoksia messuhinnoin!

Kirjailijakuva: © Mikael Soininen 

Pirkko Soininen: Valosta rakentuvat huoneet

La 2.10. klo 11.00–11.20 Kuisti B-halli
Arkkitehti Wivi Lönnin ura ja elämä. Suomen ensimmäisen naisarkkitehdin ura ja elämä aikansa sukupuoliroolien ja läheistensä aiheuttamien paineiden ristiaallokossa. Pirkko Soinisen kanssa keskustelemassa Kristiina Markkanen ja Leena Virtanen (Wivi ja Hanna, Atena). Haastattelijana Päivi Kuntze.

La 2.10. klo 11.55–12.10 Turun seudun äidinkielen opettajien osasto A/19          
Pirkko Soininen oppilaiden haastateltavana.

 

Kirjailijakuva: © Heta Gylling

Timo Airaksinen: Himon ilo Ajatuksia seksistä ja seksuaalisuudesta

La 2.10. klo 12.30–12.50 Kuisti, B-halli
Mikä on seksin ja seksuaalisuuden rooli ihmisten elämässä? Entä miten halut määrittelevät kulttuuria ja valtaa ja millaista on elävä kulttuuri? Näitä teemoja filosofian professori ja tietokirjailija Airaksinen tarkastelee uutuuskirjoissaan Himon ilo (Bazar) ja Rento huolettomuus elämänasenteena (Robustos). Haastattelijana Harald Olausen.

Kirjailijakuva: © Nauska

Max Manner: Aavesärky

La 2.10. klo 16.10–16.50 Auditorio 2021
Kotona hyvä, ulkomailla parempi ja parhaintako molemmissa? Dekkaripanelistien jännärit kuljettavat henkilöitä ja tapahtumia niin kotimaassa kuin ulkomailla. Millainen motivaattori kansainvälisyys on heille juonenkehittelyssä? Paneelissa ovat mukana Max Manner, Tiina Raevaara (Polaaripyörre, Like), Taavi Soininvaara (Sokea oraakkeli, Otava) ja Antti Vihinen (Punainen Prinsessa, Into). Moderaattorina Leena Korsumäki.

Kirjailijakuva: © Uupi Tirronen

Elina Kilkku: Jumalainen jälkinäytös

Su 3.10. klo 10.30–10.50 Kuisti, B-halli                
Äitien elämää. Railakkaan irrottelevat ja tarkkanäköiset kirjat pureutuvat 2020-luvun vanhemmuuteen, äitiyteen ja työelämän muutoksiin. Elina Kilkun kanssa keskustelemassa Maija Kajanto (Kuin tilauksesta, Myllylahti). Haastattelijana Päivi Kuntze.

Kirjailijakuva: © Uupi Tirronen

Kerttu Kotakorpi: Suomen luonto 2100

Su 3.10. klo 11.35–12.10 Tieto, B-halli
Ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomeen ja koko maailmaan keskustelemassa meteorologi Kerttu Kotakorpi ja Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas (Ilmastonmuutos ilmatieteilijän silmin, Tammi). Haastattelijana Juha Hietanen.

Kirjailijakuva: © Nauska

Christian Rönnbacka: Tulen aika

Su 3.10. klo 15.10–15.50 Auditorio 2021
Hallittu kaari vai päättymätön tarina? -dekkaripaneelissa mukana Christian Rönnbacka, Patricia Bertényi (Pimeyden kirja, Tammi), Marko Kilpi (Kuoleman pelko – Undertaker 5, Docendo / CrimeTime) ja Seppo Mustakallio (Reikäpää, Gummerus). Haastattelijana Kirsi Hietanen.

Bazarin kirjat ovat myynnissä messuilla Werner Söderström Osakeyhtiön osastolla A/47.
Turun Kirjamessujen koko ohjelmaan pääsee tutustumaan osoitteessa www.kirjamessut.fi.