Ann Rosmanin uutuusdekkari sukeltaa pintaa syvemmälle

Ruotsalaisdekkaristi Ann Rosmanin odotettu uutuus Sukellus syvyyksiin vie rikostarkastaja Karin Adlerin tällä kertaa vihreille ja myrskyisille Orkneysaarille. Rosman onnistuu koukuttamaan lukijansa mysteerillä, jossa menneisyys ja nykyhetki sekä fakta ja fiktio yhdistyvät ennalta arvaamattomalla tavalla.

Vuonna 1916 brittiläinen sota-alus MSS Hampshire ajaa saksalaisten miinaan ja uppoaa Orkneysaarten lähistöllä Englannin vesillä. Alus vie mukanaan miehistönsä ja synnyttää legendan laivan mukana uponneesta mittaamattoman arvokkaasta aarteesta.

Sata vuotta myöhemmin samalta rannikolta löytyy ajelehtimasta hylätty purjevene, jossa on verisiä taistelunjälkiä. Englannin poliisi pyytää virka-apua, ja rikostarkastaja Karin Adler saa tehtäväkseen selvittää veneen omistajan, eläköityneen Marstrandissa asuvan sukeltajan Bo Stenmanin kohtaloa. Etsiessään Stenmania Karin Adler joutuu yhtäkkiä uransa vaarallisimpaan tilanteeseen. Kadonneen purjehtijan kohtalo on avain syvälle haudattuun salaisuuteen, jonka vuoksi moni on valmis tappamaan. 

Ruotsalainen Ann Rosman (s. 1973) asuu Bohuslänin rannikolla, Marstrandin pikkukaupungissa perheensä kanssa. Hän rakastaa merta ja saaristoa ja on harrastanut purjehdusta pienestä pitäen. Rosman on opiskellut taloustiedettä ja tietojenkäsittelyä ja työskennellyt IT-konsulttina, mutta nykyisin hän tekee sitä mitä oikeasti haluaa: kirjoittaa päätoimisesti dekkareita.

Sukellus syvyyksiin on Karin Adlerista kertovan kirjasarjan kuudes osa. Sarjasta on aiemmin suomennettu Majakkamestarin tytär, Noitavasara ja Porto Francon vartija.

Ann Rosman: Sukellus syvyyksiin
Alkuteos Vågspel | Suomentanut Anu Koivunen
574 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana
Ilmestymispäivä 5.6.2018