Menestyskirjailija Hararin uusin teos on Vuoden kirja 2018

Suomalaisen Kirjakaupan henkilökunta on valinnut Vuoden kirjaksi Yuval Noah Hararin teoksen 21 oppituntia maailman tilasta, jonka Bazar julkaisi elokuussa 2018.

Valinnan perusteluissa todetaan: “Suomalaisen Vuoden kirja 2018 -voittaja on ajassaan tiukasti kiinni oleva, merkittävä tietokirja. Teos on tajunnanräjäyttävä oppitunti nykymaailmasta ja tavoittaa lukijan vangitsevalla tyylillään. Sen lisäksi, että Vuoden kirja on henkilökuntamme suosikki, on sitä myös ilo suositella kaikille asiakkaillemme. Tämä on kirja, joka jokaisen kannattaa lukea.”

Voittajateoksen valitsi Suomalaisen Kirjakaupan henkilökunnasta koostuva raati. Tunnustuksen saajiksi oli ehdolla kuusi tänä vuonna ilmestynyttä kirjaa, jotka saivat eniten ääniä henkilökunnan keskuudessa tehdyssä äänestyksessä. Vuoden kirja valittiin nyt ensimmäistä kertaa ja Suomalainen Kirjakauppa toteuttaa jatkossa joka vuosi äänestyksen, jossa valitaan henkilökunnan suosikkikirja.

“On suuri kunnia, että juuri Bazarin julkaisema kirja valittiin ensimmäiseksi Vuoden kirjaksi. Erityisen arvokkaaksi tunnustuksen tekee se, että valinnan on tehnyt Suomen suurimman kirjakauppaketjun henkilökunta”, toteaa Bazar Kustannus Oy:n johtaja Markus Lähdesniemi.

Yuval Noah Hararilta on aiemmat suomennettu teokset Sapiens – Ihmisen lyhyt historia (2016) ja Homo deus – Huomisen lyhyt historia (2017). Kaikki kolme teosta ovat pysyneet myyntilistojen kärkikymmenikössä aina ilmestymisestään lähtien. Kirjat on suomentanut Jaana Iso-Markku, joka on palkittu J. A. Hollon palkinnolla teoksen Sapiens suomennoksesta.

Israelilainen Yuval Noah Harari (s. 1976) väitteli historian tohtoriksi Oxfordissa. Hän opettaa historiaa Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa ja kiertää luennoimassa kaikkialla maailmassa. Harari on saanut kaksi kertaa Polonsky-palkinnon, joka jaetaan vuosittain luovuudesta ja omaperäisyydestä humanistisissa tieteissä.